månadsarkiv: juli 2015

Åsen 

 Lite lägesuppdatering från Åsen!

Sen vi köpte det så har vi ju gjort en hel del…. Det ända vi INTE gjort är att flytta väggar och måla taket inne, annars har vi gjort det mesta! Målat alla rum, bytt kök, dragit in vatten, bytt tak, målat hela stugan, renoverat fönster och byggt altan. Tänkte att jag ska leta fram gamla bilder och göra en jämförelse med hur det ser ut idag.  Men det får bli ett senare inlägg, nu bara en liten uppdatering!

Det är praktiskt med regn, då kan man se om hängrännorna behöver rensas 🙂

Vi planerar att bygga uthus så vi slår i pinnar för att se placeringen, vi har flyttat dom några gånger men nu är vi nog nöjda!

En lagom aktivitet när det är dåligt väder!


Lunch!!! Tänk så gott med grillad korv 🙂

Jag har ända sen vi köpte Åsen velat måla taket i köket och hallen, nu äntligen är det dax!! 
Såhär såg det ut innan jag satte fart med målarpenseln.
  Såhär blev det efter första strykningen, det är tur det inte är så högt till tak, för jag nådde upp utan att klättra på stolar och då går det ju ganska fort! 

Hundarna trivs utmärkt på Åsen, Dizni ligger oftast i solen och bara njuter, Spajk hittar på diverse bus mest hela tiden! Ett vattenrör är ju utmärkt att balansera på!
  
Dizni måste ju vakta sitt ben så inte Spajk tar det…..
  Nån hade ställt en grillvagn där fröken skulle lägga sig…….  Mitt i gassande solen ligger hon, tokfian!

Vi tog en liten tur på sjön, inte helt lätt med två hundar som inte är direkt vana vid att åka båt…. Dizni har ju ändå åkt lite båt, men tror inte Spajk har åkt mer än någon enstaka gång!

IMG_3958.JPG

 
  Stundtals skötte dom sig exemplariskt!

Allt för nu!
På återseende!

Spårdax i Furudaaaaaal

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag var det äntligen dax för ett kärt återseende! Jag styrde kosan mot Furudal där Lena och Jessica väntade med rottisligan, Drama, Krut och Elvis. Lena och jag har känt varandra en herrans massa år, vi ses inte jätteofta, men rackarns så kul vi har när vi ses 🙂 Jessica träffade jag första gången förra sommaren, men som likt alla Lenas vänner så känns det snabbt som om det är mina vänner också!

Spår, uppletande och lydnad stod på programmet, men i ärlighetens namn så var det mer prat och fika än träning, men vad gör väl det??

Jag hade lagt 3 upptag åt Spajk plus ett spår på knappt 700 meter med 5 apporter. Upptagen var 2/3 rätt 🙂 Två fina analyser och ett katastrofdåligt… Själva spåret gick sådär, ömsom vin ömsom vatten…..  Han hade en rejäl tapp vid en spetsvinkel, men imponerade å andra sidan rejält då vi spårade längs vattnet, inte en blick på annat än spåret! Jag trodde nog han skulle ta några steg ut i vattnet eller i alla fall smaka lite på vattnet, men icke! Fullt fokuserad på uppgiften!

IMG_3909.JPGIMG_3913.JPG

Dagens apporterIMG_3915.JPG  Alltså, appen…. Så himla värdelös!!!!! Jag gick INTE i vattnet, och jag passerade alla FEM apporterna (markeras med flaggor, gröna är alltså dom jag enligt appen har passerat) för jag hade alla fem med mig i fickan när jag kom till bilen…. Någon som använt den och är nöjd??? Dock syns hans strul vid spetsvinkeln tydligt!

IMG_3916.JPG
Blev serverad lunch i Lenas urgulliga lilla hus, jag råkade ju yppa att jag inte åt chili con carne, så vips så trollar Lena fram en supergod kyckliggryta!! Imponerande!

Här kommer ett gäng bilder, tack tjejer att ni fotade!

IMG_0355 IMG_0359

Vi har haft lite trams med avlämnandet, så numer skall alla föremål avlämnas sittande vid sidan! Idag var det bara metallföremål i rutan, ingen chans att välja bort metallen, men inga tendenser att ens försöka välja bort! Att vi sen fick en bonus i form av en hörnsnitsel som trillat ner är väl bara att betrakta som bonus!

IMG_0361 IMG_0362 IMG_0364 IMG_0376 IMG_0386 IMG_0394

Det är ju något alldeles särskilt med rottispojkar….. Fina Krut har en plats i mitt hjärta! Bilderna säger väl allt???

IMG_0448 IMG_0442 IMG_0441

Fick fina Elvis på bild också!

 IMG_0453 IMG_0451

Lite lydnadsbilder!

IMG_0469
I
ngen kan ju klaga på att jag tar korta steg i alla fall….. Även om jag kanske borde göra det för att hjälpa lilla Spajken för….

IMG_0471
…..ibland blir det bara fel… Som när Spajk inte är med på att vi ska svänga…

IMG_0506
H
ej å hå! Lite språng lär vi ju träna också!

IMG_0508

IMG_0533
Å så ”varsågod” till externbelöningen!

Har aldrig kört med det på Spajk, det är nog inte min grej riktigt, jag vill ha hunden kvar hos mig när belöningen kommer, men vi provade idag och nog tyckte han det var kul att få köra race till bollarna, men nja, jag är väl inte lika imponerad!

 Det var allt för nu, tack och hej leverpastej!

En dag på Åsen

Semestertider innebär ju en del tid på Åsen! Så härligt och mysigt på alla sätt och vis, fast igår var det kallt kallt kallt, så vi körde både brasa och gasolvärmare. Vi jobbade en del ute, men det var skönt att komma in till ett tempererat hus när det vankades mat,

 

Planen för sommaren är lite småpyssel, måla innertaken och dörrarna. Fixa det sista med vattnet och börja förbereda för förrådet plus lite städning av tomten.

Hundarna njuter av att kunna strosa fritt, även om fina fröken strosar lite väl långt och ibland får finna sig i att vara instängd eller sitta i lina…. Nu lider hon ju inte nämnvärt av att vara inne, hon finner sig väl tillrätta i sängen 🙂

  
Såklart lär vi hugga lite ved! Jag gillar att hugga ved! Så skönt att bara få uppbringa all kraft och svinga yxan så vedträna far all världens väg! Eller när man hittar ett riktigt tjurigt vedträ som kräver extra muskelkraft och envishet, men så fasen heller att jag ger mig!!

Utsikten från vedbacken är rätt okej!


Fina fröken rottweiler hjälper såklart till efter bästa förmåga! Spajk däremot håller sig lite på avstånd då han råkat få ett vedträ i huvudet…..


Nicklas inviger nya motorsågen!


  
Jag har fått en ny timmersax 🙂

    

Hur liten kan hon bli???

Åsen är ju ett ställe att verkligen ladda batterierna på, tyst och stilla, antingen jobba så svetten lackar eller bara sitta vid brasan med en god bok!

På återseende!

Vi lever!!!!

Jo, tro det eller ej, vi lever fortfarande! Även om bloggen i allra högsta grad är lite slumrande… Jag önskar verkligen jag skrev oftare, för det är så himla kul att gå tillbaka och läsa vad vi sysslat med, sen om jag roar/inspirerar/irriterar/engagerar nån läsare så är det bara en bonus!

IMG_0347 Lillkillen spanar!

En snabbresumé sen sist är kanske på sin plats, jag har jobbat, jobbat, jobbat och jobbat så det har inte varit så mycket träning. Vi har dock hunnit fyra underbara dagar på sökläger i Sala. Samma som förra året, fast med ny instruktör. Jag kände ingen i sökgänget innan och sånt gör mig alltid lite nervös… jag är ju fortfarande ”ny” inom sök och kan inte så mycket, jag känner min hund men just metodiken inom sök kan jag ju inte. Så jag var spänd och nervös inför lägret! Vilket visade sig vara helt i onödan. För sökgänget var precis sådär som ett gäng ska vara, öppet, ärligt och kunnigt! Så mycket tips jag fick och jag vågade visa alla mina svaga sidor och fick bra tips! Det var högt i tak och jag vågade ställa alla korkade frågor och fick både beröm och kritik, men nu är på rätt väg och det känns bra. Nu får ju söket vila lite och fokus ligger på spår och patrullering.

IMG_0340

Vi har ju haft återkommande problem med upptagen som lite random blir bakspår…. Så nu jäklar har jag bestämt att mängdträning är det som gäller! För när jag ansträngde mig förra gången så blev det avsevärt bättre, han VET när han går bakåt det är jag övertygad om, så nu har jag bestämt att faktiskt säga åt han när han går bakåt och samtidigt peppa alla framspår. Rätt eller fel? Det återstår att se!


Jag är laddad matte!

Idag blev det 4 upptag plus drygt 1000 meter spår, tre finfina framspår och så ett bakåt….

Första analyserade han såååååå fint, gick en halv koppellängd framåt, vända och gick en halv koppellängd bakåt innan han sen vände igen, tjo! Flaggor och trumpeter!

Andra gjorde han likadant men fortsatte bakåt, varpå jag bara sa ”hörrö, nu gör du FEL” och grälade lite på han innan jag sen gick tillbaka så han fick analysera igen och valde rätt.

Tredje på samma sätt, framåt, bakåt och framåt igen! Flaggor och trumpeter!!!

Fjärde var starten på själva spåret och han gjorde en fin analys på en halv koppellängd innan han gick rätt!
Dagens apporter, två legobitar, ett linsburkslock, en träkub och en lite metallburk!

 Hittade slutet gjorde han också!

Jag är ju egentligen emot alla tekniska prylar i spåret, mycket bättre att komma ihåg var man går! Men så hittade jag en gammal app i telefonen och provade, men blev inte så imponerad, för när man zoomar i bilden så går det blå och röda strecket inte ihop ens där apporterna ligger och där vet jag ju att vi varit på exakt samma centimeter…..

Nåväl, lite kul att det väl att se ungefär hur vi gått!

Spåret i sig gick jättefint! Det låg i lite stökig terräng men massa block och hål, så det var trixigt och normalt hade jag valt att lägga spåret på ett annat ställe, men så funkar det ju inte!? Vi lär ju träna på det vi är dålig på!

Jag hade kameran med mig ut, har fått lite fotoinspiration! Så hör och häpna, bara manuella inställningar 🙂 Hur svårt nu det är på stillasittande hundar….. men ändå! Ja, ni ser väl vilka som är mobilbilder och vilka som är Canon-bilder!

IMG_0338 IMG_0333
Jodå, nog kallas han snyggSpajk stundtals!?

IMG_0332
Hur söt är hon inte??? 9 år gammal och valpig som få!

IMG_0330
IMG_0327 IMG_0325 IMG_0319 IMG_0315 IMG_0312

Ja, förhoppningsvis blir det lite tätare uppdateringar nu, lite bilder och lite nördiga hundträningsinlägg!

På återseende!