Vilken dag!

Vilken underbart härlig dag!
Visserligen tidig, men vad gör väl det? kl. 0445 ringde klockan, kl. 0530 skulle jag vara klar för att blir upphämtad av Camilla för vidare färd mot Kristinehamn och en heldag med Lillemor Edström. Vi, alltså Camilla, Linda, Emelie, Josefin och jag knökade allihopa in oss i Camillas syncro-buss! Det funkade utmärkt och de 4 timmarna ner till Lillemor gick i ett nafs, förutom ett smärre navigationsfel i Vansbro som sånär höll på att förpassa oss till Sälen och inte Kristinehamn…. 
Vi hade tidspassning deLux och kom fram med 3 minuters marginal, perfekt!
Jag hade beställt soligt, varmt och fiiiiinväder, allt var perfekt förutom att någon adderat ”blåst” till väderbeställningen, det blåst snorkallt och massor 🙁 Det spelade ingen roll att solen försökte värma oss… Lillemor har tillgång till en inomhushall, så vi bestämde raskt att vi är ute fram till lunch och sen åker vi in, för det blir ingen kvalité alls på träningen om vi går omkring stela som isglassar!
Lillemor började med att presentera sig lite, hon berättade att hon är vansinnigt noga med detaljer och är ärlig! Jag kände att just det där med detaljer…… Är ju inte riktigt min och Spajks starka sida…. Fort o fel och lite rajraj är ju mer vår melodi, men vi lär väl börja vara noga med detaljerna vi också, det kostar så många poäng med slarv!
Lite hopp och studs har väl ingen dött av, eller??? 

Alla körde en omgång fritt följ för att hon skulle bilda sig en uppfattning om hur vi låg till, det var en härlig blandning av hundar! Josefin med Bamse en lapsk vallhund på 18 månader, Emelie med Axa som också är en lapsk vallhund och tävlar lkl2, Linda med Jersey som är en beagle och också kör tvåan, Camilla och Yoda som kör trean och så då jag o Spajk.
Vårt fria följ gick ”sådär” och Lillemor hade en hel del att anmärka på…. Faktiskt mer saker som behövde utvecklas  än saker som var bra! Jag blev först lite nedslagen och tänkte bara ge upp, men sen tänkte jag att det vore väl attans trist? Så jag bet ihop, torkade tårarna och körde på!
Det visade sig sedan att det faktiskt inte var omöjligt att fixa, som hon sa om Spajk, han vill, han är på och vill vara med dig, det är bara du som har tillåtit och ”släppt” lite på kriterierna! Men med lite krav och noggrannhet så blir det jättebra! Vi började med att analyser hur JAG går, jag skulle gå i samma grundtempo som förut, men jag skulle springa saktare och gå mer ”flytande” i långsam marsch…. Å att gå ”flytande” var förbaskat svårt!!! Jag orsakade allmän skratthysteriattack när jag försökte! Herregud vad vi skrattade!! Jag kunde inte för mitt liv gå sådär sakta å flytande, vi provade en mängd olika stilar, den ena värre än den andra! Vi enades tillslut om att jag ska behålla steglängden men att ta lååååååångsamma långa steg… Allt för att stackars Spajk ska ha en chans att göra rätt! Det blir nog många timmars träning innan jag får till någon vettig variant!
 Jag fick springa, med fullt fokus på att inte springa så fort….. 

Vi lade mycket tid på vårt fria följ, bl.a. fick jag fina tips på positionsträning som vi ska testa! Kul med nya instruktörer som kommer med tips. På kennelträffen fick jag fina tips av Lotta som i kombination med Lillemors kommer göra underverk för vårt fria följ!
Belöningsplacering!

Vår vittringsapportering har ju strulat också, men icke tillstymmelse till strul igår? Han valde så fint ut rätt pinne, utan att plocka upp någon annan och utan att ”sulla” på någon mer pinne än den rätta. Han kom i fint tempo in, även om det såklart kan blir bättre! Vi hoppas att polletten äntligen trillat ner och att momentet liksom har fastnat i lilla kelpiehjärnan.
Såhär glad blir man om man kommer med rätt pinne!
En fjärrdirrigeringsvända hann vi med också och vi fick nya fina tips, kul! Han gör 9 av 10 skiften rätt, men ibland, helt hux flux glömmer han tekniken!? Tror vi helt enkelt får köra lite mängdträning av det där så ordnar det sig.
Vi testade att ha en planka framför i skiftet ligg-stå, funkade fint! 

En sak jag noterat med lilla herr S nu när vi börjat vara ute är att han är så rackarn´s ”på” energin verkar aldrig ta slut och han är spattig och på gränsen till dryg. Detta noterade även Lillemor som sa att ha var en helt annan hund inne och att jag när jag är ute måste ”paketera ihop” all energi på ett vettigt sätt. En utmaning som god som någon!
Jag tackar någon högre makt att han är tyst och inte börjar pipa, för med den energin och på gränsen till stress som han uppvisar utomhus hade LÄTT kunnat rendera i en hel del ljud! Men han är välmöblerad i lilla hjärnan 🙂  
Det var en lååååång dag och strax efter kl. 17 påbörjade vi vår resa norrut igen, alla i bilen, både hundar och människor var trötta men nöjda. Vi hade alla fått med oss lite läxor att jobba med, alla på vår egen nivå av träning.
Vi hoppas kunna åka tillbaka till Lillemor, eller rent av se om det är möjligt att ta upp henne hit någon helg under hösten.
Vi skojar ibland om att Spajk ofta gör nån skum min på bild,
å Camilla tog några bilder som understryker detta, dock inte på alla, men några!  
Men ibland ser han ganska harmonisk ut! 
 Vi hade en härlig dag med många goda skratt, tack tjejer! 
Nu är jag så himla peppad att sätta igång med detaljerna! 
På återseende! 

5 reaktion på “Vilken dag!

 1. Lena

  Hahaha, jag riktigt ser er framför mig och skrattar gott, jag med. Känns som om det precis lika gärna skulle kunna handla om Kruten och mig, faktiskt… Vi får mängdträna tillsammans i sommar – du och jag!
  Kramar

  Svara
 2. samiogrimm

  Tänk om Grimm kunde få lite stress och rajraj av Spajk, så kan ni få lite detaljer och paketering av oss?! Undrar om de är så olika eller om det är vi som förare som påverkar dem så olika..?

  Svara
  1. Carolin From

   Jag tror dom är olika till individer, plus att du och jag är olika individer!

   Men ja, Spajk kan gärna få dela med sig av sitt rajraj om han får lite paketering av Grimm!

   Svara
 3. Anonymous

  Hahahaha hjälp va jag skrattade den dagen. Tack för en helt underbar dag. Och jag hoppas vi får fler sådana. 🙂

  / Camilla

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *