Näst bäst……

I senaste numret presenterades alla ”Årets hund” i de olika bruksgrenarna.

Även i år blev vi Sveriges näst bästa patrullhund, av alla raser!!

årets patrullhund 2015

Vi kom tvåa även 2014….

Just i patrullhund så är det nästan bara kelpie som tävlar vilket är lite synd, men det visar ju å andra sidan att kelpie passar alldeles utmärkt som patrullhund 🙂

MEN jag tycker det är synd att inte fler upptäckt vilken rolig tävlingsgren det är! Men jag tror svaret är ganska enkelt! För de brukshundar som tävlar patrull finns inget mer än Se ptrhCH att tävla om, inget SM att jaga poäng till. Nu säger jag inte att det ”bara” är ett championat, för det krävs ju lite poäng för att få cert och det krävs ju tre cert för att bli Se ptrhCH. Men när man fått tre cert så är det ingen vits att tävla mer, för det finns inget mer att tävla om! De flesta som tävlar patrull tävlar också i någon annan gren, så då prioriterar jag att anmäla mig till spår och sök och hoppas kunna plocka cert även där!

Testa att låta grenen patrull bli en del av det ”stora” SM så tror jag antalet tävlande skulle stiga radikalt! Det finns ju såklart vårt FMM, försvarsmaktsmästerskapen vilket är SM för tjänstehundar,  men det är bara öppet för godkända patrullhundar inom försvarsmakten.

Det krävs ju inga meriter för att tävla patrull, inte mer än lite träning! Det är samma lydnad som inom alla bruksgrenar, så läs lite i reglerna och fråga någon som tävlat förut, sen är det bara att ge sig ut och tävla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *