Tävlingsdax!

Ja, i år är det ju fullt fokus på lydnadschampionatet!

Fick lite pepp av Kerstin i veckan, så nu känns det inte längre som ett ouppnåeligt mål! Tack!

I fredags eftermiddag styrde jag kosan mot Karlstad, det var ett USELT väglag, så det tog längre tid än jag trott att köra. Vi kom dock fram och installerade oss på hotellrummet, ja, vi lyxar med hotell när vi åker iväg! Jag betalade drygt 800 kr för rummet och jämfört med vandrarhem så blir det inte så mycket dyrare! Sen är det lite vardagslyx att få krypa ner i välbäddad säng och på morgonen gå ner och ladda med en rejäl hotellfrukost!

Hotellet hade ingen restaurang så jag fick studsa ut för att hitta någon middag, det fick bli Subway som serverade middagen, som jag åt sittandes i sängen…. Spajk och Dizni var MER än sugna 🙂  
Spajk tigger lite på tvären 😉 
Jag gillar hotell med hundrum, då finns det ibland matskålar och grejer, i just detta rum fanns dessutom en biabed! Lyx! Men tror ni det passade fröken D? Nej,hon skulle såklart klämma in sig på en minimal liten soffa! Där låg hon större delen av natten innan hon kom upp i sängen till mig och Spajk! 

Sen då frukost….. Det är så lyxigt att gå ner till en framställd frukost! Strax efter kl 6 var jag dessutom ensam i hela matsalen, så det var bara att gå loss ordentligt!

Tävlingen hölls i Dog-o-rama hundarena, vilket ställe! Varmt, skönt och med bra underlag. Sen var tävlingen så himla trevlig! Det var en sådär varm go känsla som finns på vissa ställen, sen finns det ställen som är raka motsatsen också, men till Hammarö återkommer jag gärna! Domaren sa till oss i samband med samlingen ”Nu ska ni gå ut och ha roligt på planen” och det hade vi verkligen, det var en skön prestigelös stämning och vi skrattade tillsammans när något gick riktigt mycket på tok, tänk om det kunde vara så överallt!

Hur gick det då??
Jo, vi har ju tränat en hel del på gruppmomenten, där problemet har varit att han blir så jäkla glad när jag kommer tillbaka, så då rör han sig lite. Men idag gick det bra! Sen nosade han lite och kröp lite på platsliggning när jag kom tillbaka. Men en KLAR förbättring mot de sista tävlingarna!

Eliten var uppdelad i två omgångar, eller egentligen tre, men gruppmomenten är ju alltid en omgång för sig. Sen var det fritt följ, Z, inkallning och rutan. Sen ut och vänta och sen köra alla apporteringar och fjärr.

Första delen var Spajk lite okoncentrerad och inte ”med” riktigt, vilket syns på poängen. Enda positiva grejen var väl att han inte vände sig om på ståendet i zätat! Annars hade jag gärna gjort om hela första delen faktiskt!

Nåja, ut och ladda om för nästa omgång, vilket brukar vara den sämsta delen för oss. Men tro det eller ej, det gick jättefint för oss idag! På vittringen gjorde han det SÅ fint!! Tog rätt pinne och kom in med den utan att tveka, så skönt kvitto på att vi tränat rätt! På fjärren förstår jag inte riktigt hur vi kunde få en nolla, men han missade ett skifte som var sitt-stå, efter två extra kommando lät jag honom sitta, men då var ju nästa skifte sitt, och då satt han ju redan och då räknade domaren det som att han hoppat över en position och direkt intagit nästa och då är det helt riktigt med en nolla. Men lite surt är det så nu fick jag lära mig att jag ALLTID ska få honom att ändra position! Eller egentligen ska jag ju inte tänka så, utan jag ska tänka att han vid varje skifte och göra rätt på första kommandot, plättlätt!

lydnad Hammarö – en länk till protokollet!

Vägg i vägg med hallen låg en godisbutik….. för en godisråtta som mig kunde jag ju inte låta bli att gå in…….  

Skoja inte att det fanns lite att välja på!!!

Hur som helst så var det en mycket trevlig tävling! Ett kvitto på att vi tränat rätt på det som varit våra problem sista tiden, gruppmomenten och vittringen. Fjärren får vi helt enkelt jobba vidare på!

Jag träffade pappa Bocca´s uppfödare Christina, hon sa att dom var lika i rörelserna, inte bara i den gråa nosen 🙂


Trots att vi bara fick ihop till ett tredjepris och kom på fjärde plats så fick vi fina priser! Alltid kul!

Jag träffade också en valpköparintressent som kom förbi och ville träffa Spajk, kul med engagerade valpköpare som vill träffa både hane och tik innan! Vi gjorde ett gott intryck, så nu håller vi alla tummar att det blir valpar i slutet på mars.

Nu laddar vi för nästa tävling, för även om inte alla poäng satt idag, så känns det bra och vi kör vidare!

På återseende!

En reaktion på “Tävlingsdax!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *