Hänt sen sist….o lite bilder!

Jag har fått foto-inspiration, varifrån vet jag inte, men kul är det! Jag försöker ju vara lite kreativ och köra manuella inställningar, inte lätt men kul! Tyvärr är inte mitt tålamod så stort, jag vill ju ta knivskarpa bilder med skärpa på rätt ställe NU! Inte när jag tränat x antal gånger, utan NU! Jag vet ju precis hur jag vill att bilden ska se ut, men tyvärr verkar kameran inte förstå vad jag vill…. Tur Spajk och Dizni är tålmodiga och vill vara modeller! Men bilderna är idag fotade med manuella inställningar, några är bra, några är dåliga, tur motivet är charmigt 🙂  
Spajk är ju överlycklig över den dm snö som föll i veckan, han snövaranar sig efter bästa förmåga i minsta lilla snöfläck! 

Hmmm, skärpa på rätt ställe, i en dunkel skog med två studsande hundar…. Men tänk OM denna bild varit skarp och snygg? Hur cool hade den inte varit då?? Nåja, ni får se den ändå!  
Dizni fick ju lite skärpa, alltid något!  
Alltså, jag vill gå en fotokurs!!!!! Men det är så mycket som ska bli rätt… 
Det är ju lättare att fota saker som är stilla…  
Apropå lilla Spajk, han äter antibiotika, lillkillen! I torsdags ville han inte kissa riktigt, och när han skulle bajsa så bara lade han sig ner på marken och pep… Inte kul! Så det blev en sväng till Falu djursjukhus på fredagen, för övrigt det bästa djursjukhuset som finns! Det blev ultraljud och där hittades det en något förtjockad urinblåsevägg, inte så mycket, men då inget annat verkade onormalt så sa veterinären att det troligtvis var det som orsakade problemen. Så det blev antibiotika i 10 dagar, sista tabletterna tas på måndag, sen ytterligare 7 dagars karens, men sen är vi tillbaka igen! Han skulle hållas ”lite lugn” men fick vara lös och springa på promenad, men vi skulle undvika sökträning. Men spår sa hon inget om, så vi spårade lite idag! 

Det var så fint, i verkligheten, men det gula gräset, solen och så chokladfärgade Spajk, bilderna blev ju inte riktigt som jag tänkt mig, men han står ju helt okej! 

Fina Spajk!  

Inte så fina Spajk…. 😉  
Ursöta lilla Spajk 

Flyyyyyyying Spajk!  
Vi spårade som sagt, på fältet ni ser på bilderna. små kvadratcentimeterstora tygbitar som apporter, han missade inte en enda! Dammsög spåret såååååå fint, letade och letade vid apporterna och markerade med fin intensitet. Det var inte så långt, kanske 400 meter, men det var lagom såhär i början på säsongen och dessutom skulle han ju vila….
Jag brukar tänka på vad Tobias och Jens sa på deras spårföreläsning, att nosen aldrig ska vara mer än 10-15 cm ifrån kärnan. Vi är långt ifrån där ännu, men jag har ju lokaliserat var han ”springer” och det är i terrängskifte och vinklar, så det ska vi träna mycket på!! Men kul att han tog alla apporter idag, fast när vi hade lite motvind fuskade han och gick några meter i vind, men det är ju inte så konstigt, vi gick ju i rak motvind så apporten låg ju rakt framför oss, fast 4 meter längre fram. Vi måste dock träna lite mer på liggmarkeringarna, han ”vänder upp” lite mot mig innan han lägger sig och så vill inte jag ha det, träna mer!!! 
Jag blev lite filosofisk där när jag gick och bromsade i linan, hur i hela världen funkar hundens luktsinne??? (Å hur svårt kan det vara att i ett tävlingsspår hitta dm-långa pinnar när det uppenbarligen funkar att hitta cm-stora tygbitar!?!?!) Nu har vi ju också missat pinnar både här och där, men ändå, hur i hela världen fungerar det?? 
Fina fröken Dizni fick ju också spåra, hon tuffar på och kom runt och i Dizni-värld var det ett helt okej spår!  Hon hittade både pinnar och dental-stix i spåret och som bonus hittade hon en burk kattmat och Dizni´s lycka är total! 
Det var allt för nu, på återseende!!  

En reaktion på “Hänt sen sist….o lite bilder!

 1. Jerry Wiklund

  Halloj
  Tips om du vill ha.
  Ställ in tiden på1/800 eller högre ISO 400 och bländare 7,1 det fungerade alltid i bra ljus även på fåglar för mig.
  Lycka till
  Jerry

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *