Naprapatbesök!

På tävlingen i helgen, som det kommer ett inlägg om senare, kanske, så var Sofia uppe från Halmstad och passade då på att fota Spajk för kelpiegallery. Kelpiegallery är en jättefin sida med bilder på kelpie´s! (Klicka här så får ni se!) Det är Sofia som helt ideellt sköter detta galleri, helt otroligt! Jag har inte haft tillfälle att låta Spajk fotas förrän nu, bättre sent än aldrig! Sofia har för övrigt en halvbror till Spajk, hennes Glenn har samma pappa som Spajk, Sofia har en hemsida med supermegadundersnygga bilder!! Väl värt ett besök!

Det finns några av hans släktingar fotade sedan förut (Kika in här, titta på de Meringas-hundar som heter något på Iiiiiiii, som i Isengrim)

Nåväl, när vi skulle ställa upp Spajk så flyttade han hela tiden ena baktassen och ville inte riktigt stödja på den…. Jag började ana oråd och när jag sedan började tänka på vilket stul vi haft med fjärren då han alltid flyttat samma tass lite framåt så blev ju helt plötsligt 1+1 2!

Vi var ju iväg förra våren till Ann Essner som fick kolla igenom honom inför säsongen och jag hade planerat att göra detsamma nu till våren. Men nu kände jag att det nog blev lite mer akut än att vänta till våren. Så igår ringde jag till Ove på Jernvallens multicenter och fick en återbudstid i går kväll! Det visade sig vara så turligt att Camilla också fick en tid igår med Yoda. Så vi packade ihop oss i bilen och styrde mot Sandviken.

Yoda har varit lite seg på sista tävlingen och Camilla misstänkte att det var något knas i kroppen, vilket stämde! Efter lite tryck och kläm så blev det hemläxa med övningar att göra för att han skulle balansera höfterna och belasta.

Spajken då? Det började med att vi fick gå ute och gå i snäva cirklar vilket då Spajk såklart inte kunde….. Sen in och börja klämma och känna och det var lite knasigt både här och där 🙁 Stel i höfterna både framåt och bakåt, stel i ena bogen och stel i nacken…. Dessutom reagerade han väldigt mycket när Ove tryckte på vänster framtass. Jag hann att ge upp hela vår tävlingskarriär där ett tag innan Ove med sina magiska händer lyckades lösa både det ena och det andra!

Jag fick frågan om jag fysade Spajk mycket? Eeeeehhhh, om han tagit en titt på hur jag ser ut så borde han väl fatta att jag INTE gör det? Men jag svarade sanningsenligt att det är Nicklas som sköter den biten…. Aha, sa Ove och skrattade lite medans han förklarade att Spajk hade mycket muskler på ”rumpan” och att det brukar vara så på hundar som springer mycket.

Det tog en stund innan Spajk slappnade av, men när han väl gjorde det så låg han på golvet och njöt när Ove med mjuka händer kände och klämde. Sofia sa i helgen att det syns att Spajk tycker om fysisk beröring, och det märktes tydligt även hos Ove, Spajk kröp gärna upp i knät på Ove och ville vara nära och bli klappad på.

Efter lite detektivarbete kom Ove fram till att problemet på Spajk satt ungefär mitt på ryggen. Men när han tryckt och klämt lite kunde Spajk både sträcka höften bakåt och framåt, likaså den tidigare så stela bogen kunde han röra finfint. Magiskt!

Dock har han har lite svaga diagonaler och behöver stärka dom med små enkla övningar. Vilket också Ann påpekade förra våren… Lite skönt att båda såg samma sak! Så nu är det bara att träna på och vara duktig med övningarna hemma.

Enligt Ove så var det en enkel sak att fixa till Spajk så han är fit for fight igen, han började redan där på plats belasta höfterna bättre än innan och stod så fint på pilatesbollen fast det var första gången han provade.

Nu är det alltså upp till mig att träna vidare och stärka honom ännu mer i kroppen så vi kan ha många långa år kvar på tränings- och tävlingsbanorna!

 

 

Nu var det alltså dax för Spajk att fotas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *