#fjärrdirrigeringbetyg10

Våra sista tävlingar har varit helt okej, vi har gjort misstag på tävling som går att rätta till så det känns helt okej. Men ett moment är HOPPLÖST att få ordning på och vi tappar såååååå många värdefulla poäng på det och det är fjärrdirrigeringen. Jag får ingen ordning på den alls, så jag har funderat på att göra om den helt och hållet. Har hittills tänk att han ska ha bakbenen stilla, men det har inte riktigt funkat, han flyttar än den ena än den andra tassen lite framåt, eller bakåt! Lite hit eller lite dit, så det har liksom känns tröstlöst! Många värdefulla poäng går till spillo där.

Men så efter sista tävlingen kände jag att jag ger det en chans! Dax att ta tag i problemet! Sagt och gjort… Projektet är döpt till #fjärrdirringeringmedbetyg10 och är såklart tänkt att ge oss betyg 10 på fjärrdirrigeringen 🙂 Plättlätt!

Nu gäller att Spajk ska vara stilla fram, så för att börja i rätt ände måste han ju förstå att han ska ha frambenen stilla. Jag är inte så bra på klicker… men här känns det som jag ska ge det ett försök och shejpa fram rätt beteende. Spajk är väldigt lite shejpad, nästan inte alls skulle jag säga! Klicker däremot är han van vid.

Planen är nu att han ska lära sig ha framtassarna på skålarna innan vi ens börjar med olika förflyttningar, det känns logiskt i min värld! Någon som har andra erfarenheter får gärna hojta till och delge mig dessa!

Nu lägger jag ut alla filmer, helt oredigerade…. Så kom gärna med konstruktiva tips om ni tror att de är till någon nytta! Tvärsågning är ju också en modell, men det kräver en bra motivering 😉

Absolut första passet! Kanske inte smart med skålar, men jag tänker att jag på ett enkelt sätt kunna variera avståndet mellan dom så det känns naturligt och bra! Han är ju lite apporteringsbenägen, men det blev bättre för varje gång!

 

Som sagt…. bära på saker är hans signum! Men när väl matskålen var väck så gick det ju lättare.

 

Jag tycker han är duktig! Han förstår ju sambandet mellan skålarna och klicket! Ska bara få honom att sluta krafsa…. men även det blev ju bättre på tredje försöket.

Filmerna hänger egentligen ihop, så jag körde ganska länge, kanske aningens för länge?

Nåväl, planen fortskrider!

#fjärrdirrigeringmedbetyg10 – here we come!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *