#fjärrdirigeringmedbetyg10 – ett steg på väg

Ja, nu rackarns är vi på gång!

Jag lägger upp hela filmerna, med alla tokigheter och felaktigheter jag säkert gör. Men jag tror att vi hittat ett sätt som funkar för Spajk och mig när det gäller klicker. Han är ju väldigt lite klickad egentligen, så det är kul att han svarar så positivt på det. Men jag får verkligen bita mig i tungan för att inte prata med honom, eller hjälpa honom! Men kul är det, och det visade sig ju att det är så rackarns lätt att belöna fel beteende, d.v.s. krafs med tassarna istället för att stabilt stå uppepå skålarna!

Som sagt, konstruktiva tips mottages tacksamt! Både på metodvalet och på min klickerteknik!

Fast vår väg började lite krokigt om man ser till de första filmerna, det var svårt sa Spajk och i sanningens namn så var jag väl inte heller så vältajmad med klickern heller….

Ungefär 3 minuter in i filmklippet är mitt tålamod slut…. Där syns tydligt hans ovilja att kliva på burken, detta är något som finns i hans liv, att kliva på konstiga saker är inte kul. Han går gärna på olika underlag och tycker inte det är läskigt! Gallergolv eller hala underlag är inga problem, men just när det är lite struktur på underlaget så blir det lite lite läskigt. Han är överlag ganska rädd om sina tassar.

Nåväl, efter detta klipp gav jag upp skålarna…. Det är helt enkelt för svårt!

Jag letade igenom huset och hittade ett lock till en kylväska som visserligen hade lite struktur ovanpå, men ändå stabilt och bra, vad jag inte tänkt på var ju att luften som pressades ur locket när han klev på det skulle pysa ur med ett ljud som lilla Spajk tyckte var väääääldigt intressant! Hur söt som helst!

Han snappade ju att han skulle stå på locket väldigt snabbt, så det var bara att hitta något nytt! En ugnsform fick bli nästa steg, inga större problem där heller.

Han har ju fattat sambandet, så nu är det bara att se till att han har tyngden på framtassarna innan det är dax för nästa steg. Det är så kul 🙂

Tack och hej, leverpastej

3 reaktion på “#fjärrdirigeringmedbetyg10 – ett steg på väg

  1. Britt

    Underbart! Ni är väl för härliga! Har du provat med planka som target? Så det blir stabilt och inte så högt.

    Svara
  2. Maria och Rozie ?

    Har inget tips i nuläget! Tycket du tänker rätt. Nöt på ett tag nu innan du tar det ”till nästa nivå”

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *