KU – hund!

I helgen har vårt fjärrdirrigeringsprojekt legat i vila, det är ju viktigt att vila för att befästa kunskap!

Jag har i stället ägnat mig åt våra hundförare i bataljonen och körde ihop med min vapendragare Maggan KU-hund (Kompletterande utbildning) med start i fredags kväll och avslutade i eftermiddags!

Vilket gäng hundförare! En sån härlig energi och engagemang 🙂

Fokus låg på, passiv markering, hårda spår, sök i byggnad och ”triangeln”

Fredagskvällen började med lite ”lära-känna” övningar då vi är en del nya med i gänget. Vi har en otroligt förmån att få vara på ett nedlagt sågverk i Linghed, ett helt gigantiskt område avspärrat och tillgängligt för oss, det är så himla lyxigt!

IMG_1709
Maggan visar passiv markering med sin hoffe Banda

IMG_1735
Det bor en ”Kurtan” i Maggan 😉

Förutom ytorna utomhus och de nedlagda gamla sågbyggnaderna så har vi tillgång till fantastisk markservice med mat och fika. Vi har fått både våfflor till frukost och dessert till lunch! Vi har tillgång till kvarter, så vi sover varmt och skönt inomhus, lyx!

IMG_1750
Vi körde hårda spår, fast om man bara ser bilden så kan man ju undra vad vi håller på med????

IMG_1751IMG_1765

Vi övade lite ”triangel” med fina collien Eros! En riktigt cool hund! Han har hur många utställningstitlar som helst OCH är tjh i hemvärnet!

IMG_1774 IMG_1796 IMG_1800

Triangeln innebär att göra ett moment hunden kan, men att lägga på störning i lagom nivå för att hundföraren ska bli säkrare på vad hunden kan och var det finns möjlighet till vidareutveckling!

Jag kom hem från jobbet i fredags och var allt annat än sugen på att kasta mig iväg, men när de första hundförarna dök upp och bara sprudlade av energi så var det lätt att ladda om och köra på! Ett gäng människor med helt olika bakgrund men med ett gemensamt intresse, våra hundar i hemvärnet! Det är så rackarn´s roligt!!

Nu laddar vi stenhårt för nästa helg i maj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *