#fjärrdirrigeringmedbetyg10

Sakta men säkert går det framåt! Men jag har kört fast lite…. för hur sjutton får man en hund som i nästan 6 års tid satt sig genom att flytta framtassarna att nu helt plötsligt börja flytta baktassarna? Hmmmmm, har testat lite och tror mig hittat ett sätt, men vi får se hur det går.

Jag har själv sökt på youtube efter klipp men inte hittat något riktigt bra, men så frågade jag allsvetande fb om råd och fick tips på filmklipp, där visades bl.a. detta!

Att kunna ta godis från tassarna utan att flytta dom, syftet är ju att kunna röra kroppen utan att röra tassarna d.v.s. kroppskontroll! Inte alls svårt sa Spajk 🙂 Men ganska kul!

Jag har också ”döpt” rörelsen att stå på plankan till ”Frys” som är vårt nya kommando för stå, hittills funkar det bra. Vad jag gillar är hans energi när vi tränar, han försöker och testar vad som är rätt vilket i sig är positivt och kommer ge honom en positiv och energisk minnesbild av momentet, tror jag i alla fall!

Jag har kört några pass utan att filma, nu har han en fin planka att stå på och det fattade han minsann toksnabbt! Så nu kör vi på den, stabilt och halkfritt. Testade igår att byta miljö och köra ute och det gick bra, både att stå och ligga med tassarna på plankan.

Tack för alla glada hejarop! Jag är fylld av hopp och tror detta kommer bli så bra när det är klart!

Tack för nu!

En reaktion på “#fjärrdirrigeringmedbetyg10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *