Nästan bara bilder!

Jag har varit så otroligt sugen på att ta med mig kameran ut på promenad, men det har varit så rackarns tråkigt väder…. Mulet, grått och trist, men nu äntligen har det ju blivit vitt och vackert! 
I lördags var det härligt krispigt i luften, här kommer lite bilder från vår morgonpromenad. 

Trots att jag ser samma vy varje dag så tröttnar jag aldrig! Det är vackert så det gör ont! 
En liten liten bäck där det finns krispigt och jättegott iskallt källvatten! 
Just i helgen var hela Stiftsgården uthyrd till Svenska Scoutförbundet, så jag hittade lite rester efter ett ljusspår!  
Det väcker ju en del minnen till liv! 

Hundarnas favorit-stubbe! På den hoppar dom alltid upp och står där ivrigt väntande på sin godis, varje gång, hur söta som helst. 

Det var ett coolt sken över Rättvik!

Ser ni? Snart snart ligger isen på Siljan! Några fler dagar med kallväder så har vi is, äntligen! 

Spajken väntar på att det ska hända något kul! 
På eftermiddagen tog vi ännu en tur ute i det fina vädret….

Nästan som Narnia! 
Vi gick en sväng längs Enån här i Rättvik, vackert så det förslår. 

Hundarna fick ju såklart vara med på bild också!  

Vår promenad slutade vid springkällan, ett härligt ställe!  

Jag tycker det är så fint när det är snö på träden, dessutom när snön är så lätt så den trillar ner när man blåser på den! Nu har det varit blåst några dagar, så nu ligger all snö bara på marken…  
Förutom vackra promenader så har vi kört ett pass sök, ett pass som INTE gick klockrent…. Han springer fint och har bra fokus på uppgiften, men han har tappat lite i markeringarna, så det blev en lista ”att göra” till nästa träning. Men om ungefär var tionde pass går åt skogen så är det ändå rätt bra facit 🙂 
Som avslutning på helgen körde vi ett pass lydnad i körhuset, geggigt som f-n i underlaget…. Spajken var lerig ända upp på ryggen när vi kom hem, men det kanske är ett bra tecken? 
Vi har lagt en del fokus på explosivitet sista tiden, snabba starter och snabba stopp, träningen har gett effekt så nu är det rejäla spår i underlaget när han sätter fart! Skönt att träningen gett resultat. 
Vi har nött på fjärren, han har bra teknik men ”stegar” ner och det vill inte jag. Han ska kasta sig ner och upp och han ska ha ett distinkt ”stå”. Jag läste nån tråd på fb om vilka kommando folk har, herregud säger jag bara!? Nån hade olika kommando för alla skiften? Det blir ju typ 6 olika? Det skulle jag lätt glömma…. Jag har ”ner” på första läggandet innan jag lämnar, ”ner” betyder lägg-dig-jättesnabbt-och-vänta-på-att-nått-skoj-ska-hända. Sen har jag ”stå” då han helt enkelt ska ställa sig upp, både från sitt och ligg, på stå har jag handtecken som extra hjälp just nu, men snart ska det bort. Jag vill inte se ut som en väderkvarn! Från stå till sitt har jag också handtecken som förstärkning än så länge. Men från sitt till ligg och från stå till ligg säger jag bara ”ligg”! Enkelt va?? 
Jag vet precis hur jag vill att det ska se ut, jag har sett på tok för många väderkvarnar på elittävlingar… Enkla kommando som utgår från rätt teknik i skiftena, då behövs förhoppningsvis inte massa olika kommando och/eller handtecken. 
Vi körde såklart lite stabilitet i zätat, inte ett steg tog han?? Stod/satt/låg som en staty, bästaste Spajken! Enda lilla problemet är att jag inte vet hur jag har gjort? Jag har tränat på lite olika sätt och jag kan inte sätta fingret exakt på VAD det är som gjort att han nu äntligen verkar ha förstått vad jag vill….  
Lite skojlek med apporterna också, vi lekte lite ”jaga” för att få lite snabbare gripande, undra vem som hade roligast när vi lekte? Spajk, jag eller övriga träningskamrater??  Vi hade nämligen springtävling fram till apporten jag och Spajk, behöver jag tillägga att jag inte hade skuggan av en chans att hinna fram före honom trots att jag gav mig själv ett rejält försprång!?
Hela passet var sådär härligt och allt bara funkade, en skön känsla! 
Ja, det var allt för nu, på återseende!  

En reaktion på “Nästan bara bilder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *