Mer resultat!

Ja, vi hade ju en intensiv tävlingshelg!

Friskt vågat hälften vunnit som det ju så bekant heter! Nybörjarklass på lördagen och fortsättning på söndagen. Det är ungefär så långt man kommer om man har vanlig enkelt hyffs på sin hund, när det blir nästa klass, alltså avancerad klass lär man träna specifikt rallylydnad!

Men nåväl, det var en del moment vi faktiskt inte tränat alls på 🙁 Inte bra!!! Men som sagt, friskt vågat hälften vunnit…..

Ena klassen hade massa ”svåra” skyltar som vi attacktränade lite på innan vi gick in, jag är annars helt emot att köra ”moment” som uppvärmning, för går det på tok då så går jag in på banan med en jättedålig känsla och det vill jag absolut inte. Jag vill gå in på planen med en härlig känsla! Detsamma gäller alla tävlingar, inga ”moment” på tävlingsdagen och definitivt inte som uppvärmning. Det som inte sitter 5 minuter innan entrè på tävlingsbanan går inte att quick-fixa!

Nåväl, detta var ett undantag och det visade sig fungera! Vi lyckades ta oss igenom banan med 96 poäng i behåll, duktig Spajk! Vi slutade dessutom 4:a i klassen av sisådär 40 startande!

Spajk var lite tagen och loj, så nästa klass gick inte så bra, vi klarade dock kvalificerande poäng med 87 poäng, men det var massa små missar, bl.a. stod han inte stilla när jag skulle gå runt honom, inte helt oväntat!

Ett annat nytt moment var ”åttans frestelser” där man ska gå med hunden i en åtta runt koner och däremellan passera 2 ”frestelser” i form av bollar/leksaker eller mat! (Därav anledningen till att Dizni inte är med i fortsättningsklass, hon hade INTE fixat att gå runt köttbullar)

Nu hade jag tur att det var köttbullar och inte bollar/leksaker för det hade Spajken INTE fixat……

Det jag gillar med rallylydnad är att man kan tävla samma klass 2 gånger per dag, såklart beroende på upplägget på tävlingen. Jag hade ju också möjlighet att tävla både Dizni och Spajk samma dag och i samma klass vilket är kul, då blir det lite ”mer” av dagen liksom.

Men summan av helgen blev ju att Spajk numer kan titulera sig:
TJH(ptrl) Korad SeUCH RLD N Meringas Isengrim

Dizni kan numer titulera sig:
TJH(ptrl) SeUCH LP 1 RLD N Askelons Dizni

Förhoppningsvis tar Spajk och jag det sista kvalificerande resultatet första helgen i februari, då är det tävlingen i körhallen igen, praktiskt med gångavstånd till tävlingarna!

Tack o hej för nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *