Rallylydnadsdebut!

Jag är ju som ni kanske vet, inte så himla ”poppig” av mig, kläder ska vara praktiska, keps har jag för att det regnar eller ”bad-hair-day” inte som en schysst acessoar…. samma sak med mössa! Är ett praktiskt plagg när det är kallt! Inte så att jag inte bryr mig, men jag skulle säga att mitt klädintresse är rätt litet… Jag är också kass på att använda smycken, jag har ett gäng fina smycken som jag borde använda! Min kollega Helena är jätteduktig på att byta halsband o fixa, jag borde verkligen inspireras för jag tycker ju det är snyggt! Men iaf, jag brukar piffa mina naglar lite, det senaste är glitter 🙂 I fredags när Nicklas hade åkt till hvss så piffade jag lite! Tvåfärgat och lite glitter blev det till slut. Inte så himla praktiskt då ”hundlivet” går rätt hårt åt nagellack, men kul är det!

Nåväl, det var ju inte det jag skulle skriva om, jag skulle ju skriva om vår debut i rallylydnad. Jag hade tänkt vara ledig denhär helgen, men sen när Nicklas skulle åka till hvss så bestämde jag mig för att åka och tävla. Avesta hade nybörjarklass så jag anmälde, både Dizni o Spajk 🙂

Jag började träna på skyltar och försöka få lite koll på regler, kul med lite nytt! Den som säger att rallylydnad är lätt har fel! Visst, det är annorlunda än den ”vanliga” lydnaden, men jag skulle säga att de allra flesta av de 30 ekipage som var anmälda idag lätt skulle kunna köra lydnad med sina hundar också!

Erkännas skall dock att jag inte hade tränat överdrivet mycket, men så pass att jag iaf kände mig rätt säker när jag åkte iväg!

Det var mysigt att tävla rallylydnad, ett jättemysig arrangörsgäng och liksom gemytligt på något sätt!

Läs här om rallylydnad!

Nåväl, jag hade fått tips av bästa choachen Nina att använda banvandringens tid till att verkligen memorera banan, ett tips jag tog till vara på, jag var den som gick där längst!

Man fick en fin kartskiss vid anmälan, trevligt! Jag gillar kartor 🙂

Det var sen bara att följa kartan och göra som det stod på skyltarna, lätt som en plätt!

Dizni var först ut, det gick rätt okej 🙂 Lite ofokuserad men vi tog oss runt utan större bekymmer!

Spajk var laddad till tänderna…. Vi misslyckades totalt med ett moment, men i övrigt var han pigg och alert, som vanligt!

Innan prisutdelning hann Spajk o jag ett lydnadspass, förutom lite socialisering med trevligt Avestafolk såklart!

Prisutdelningsdags och jag visste ju att man skulle ha 70 poäng för att få ett kvalificerande resultat, rätt som det är säger dom ett namn och typ 73 poäng och då fattade jag liksom att både Spajk OCH Dizni fått ett kvalificerande resultat, cooolt 🙂

På 10:e plats läste dom upp mitt namn tillsammans med Dizni, vi hade fått ihop hela 90 poäng, alltså bara 10 poäng borta (I rally börjar man på 100 poäng och får avdrag för varje fel hunden gör)

Duktiga Dizni 🙂

Sen rullar det på i resultatlistan och det ropas upp folk med 94 och 95 poäng, sen är det dax för pallplaceringarna och det visade sig att jag o Spajken hade fått ihop hela 98 poäng och kom 3:a!? Herregud! Det hade jag verkligen INTE räknat med, så kul 🙂

Vi fick fin rosett och välja pris!

 
Det var en okej debut för både S o D 🙂
 
Vi har prickat in en tävling till i år, förhoppningsvis fortsätter vi i samma stil och kan nästa år starta nästa klass. (Man måste ha 3 kvalificerande resultat för att få gå upp till nästa klass)
 
Som kuriosa kan jag nämna att det höjdes ett och annat ögonbryn på Kupolen i eftermiddags när jag stövlade runt i mina Lundhagskängor, dito byxor och goretex-jacka på jakt efter en festklänning modell ”lilla svarta” 🙂 Det var lagom opraktiskt att prova klänning när man under alla praktiska kläder har ett underställ som ska av varje gång nått nytt ska provas!? Nu var det värt allt klädkrångel då jag kom ut med inte mindre än TVÅ klänningar!? Jag skulle kanske slutat leta när jag köpt den första?? Jaja, nu har jag lite att välja på!
 
På återseende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *