Det hundrade inlägget!!!

På denhär bloggen iaf, och det tillägnas något heeeelt annat än övriga 99 inlägg!
 
Jag brukar ju inte resa, finner liksom ingen tjusning i att sola och bada, men nu var det dags. En lagom mix av reseledaruppdrag/sol/bad och gospel! Nu ska jag väl villigt erkänna att just gospel inte riktigt varit min grej, nog för att jag ju stött på det genom åren, men jag var rädd att jag skulle få tusen versioner av ”o happy day” och dessutom vara omringad ett gäng fanatiska körmedlemmar…
 
Ja, men jo, IBLAND, kan jag erkänna att jag hade fel, och i just detta fall erkänner jag gärna att jag hade fel! O happy day fick jag visserligen höra, men i baren en av kvällarna! Å några fanatiska körmedlemmar såg jag då inte till nånstans.
Hela bakgrunden till resan var att Nicklas blev uppringd av Omniaresor som frågade om han inte kunde tänka sig att göra en resa med Gabriel Forss och hans kör, Nicklas ställde ett krav och det var att jag skulle få följa med, gulligt värre JTyvärr visade det sig att kören var så många och de platser som fanns fylldes på en gång, så Omniaresor ringde och frågade om inte jag också kunde åka med som reseledare och på så sätt kunde de fylla två bussar istället för en!?
Jomen tjena??? Varför inte?? En skolklass eller en kör?? Same same but different. Nåja, en säker utsida kan dölja en osäker insida 😉 Det var mitt motto inför resan!
Vi satt hemma och peppade, jag fick en kortkurs i Israel/Palestina och undrade typ 100 gånger vad jag gett mig in på…. Det blev ju inte bättre av att läget på resmålet innan avresa var minst sagt oroligt L
Men men, det var ju bara att packa och åka!
Kan lätt säga att jag lade mer tid på hundarnas packning än min egen…. Dizni som dessutom hade sina stygn kvar var ju lite bekymmersamt att lämna iväg, men pensionatet var sååååå fint och Helen öste lovord över fina D!! Spajk fick vara hos AnnaBritta, ett gammalt tryggt kort! Spajk har dessutom skrivit lite dagbok över sina dagar med Britta, det kommer i ett eget inlägg!
Nåväl, resan började med att tåget var 35 minuter försenat från Rättvik, var ju rätt glad att vi åkte ner dagen innan och inte behövde stressa på Arlanda…. Vi satt där på perrongen och tittade ut över Siljan och sa ”jaja, är det här den enda förseningen så känns det bra att det bara är vi och inte hela kören som är försenad”

Det var en tiiiiiidig morgon, 0515 var det samling på Arlanda, vi kittade till vår ytterst mobila incheckningsdisk 🙂

 
 
Noga räknat var denna flygresa min femte flygresa!?!? Å nu skulle jag dessutom liksom leda ett gäng jag aldrig träffat!? Nåja, Nicklas hade full koll J
 
 
Allt gick bra och vi kom allihopa välbehållna till Ben Gurion som är flygplatsen i Tel Aviv. Det började sedan med att jag tappade bort ett gäng ur ”mitt ”gäng LVi delade upp gänget i två, ett stockholmsgäng och ett malmögäng, jag fick malmögänget + Gabriel och Jocke Forss, sammanlagt 43 personer. Malmögänget kom en timme senare med flyg från Kastrup och jag skulle då möta upp dom vid bagagebandet, men jag missade några damer som hann traska förbi mig….. bra start??? Inte riktigt då!?!
Nåväl, det löste sig och vi allihopa kom lyckligt och väl fram till hotellet, ett hotell med heltäckningsmatta J Vi befann oss alltså i Israel, närmare bestämt i Netanya, ett stenkast från medelhavet, fast längre till medelhavet än vad vi har till Siljan här hemma 😉
Lite rundtur i Jaffa innan vi kom fram till hotellet.
 
 
Coola målningar på husen!   
 
Ungefär i middagstid kom vi fram till hotellet och vi träffade för första gången hela gänget tillsammans, en kort samling på terrassen, där lades liksom ribban för resten av veckan…  
 
 
 
Det var vackert i Netanya!  
 Den lilla poolen
 
 
Kvällsutsikt från den ena av rummets två balkonger 🙂  
Dagsutsikt!
 
Från den andra balkongen!
Inte som Siljan, men nästan 🙂
 

 Jag premiärbadade i medelhavet, lärde mig att man både ska blunda och hålla munnen stängd…. Det blåste rejäla vågor, cooooolt J Jag tränade på att ligga stilla i en solstol, med blandad framgång, Nicklas tyckte jag for runt som en stridsvagn i min solstol…..
 

Vi tillbringade alltså några timmar på stranden….
 
 
Såklart <3 font="">
 
Jag som inte är så van vid lyx gillade de ursöta små tuberna som stod på badrummen 🙂  
 
 Hotellet!  
 
Man kan ju alltid försöka se filosofisk ut 😉
 
Det fanns mycket katter som strök omkring, nu är jag ju absolut ingen kattmänniska, men dom är fina att titta på!
 
Å så då årets MÖP…..

Nej, det ÄR ingen lightstick i händelse av brand, det är en bönerulle…… 🙂 Ibland är det tur att Nicklas är med och kan hindra mig från att fråga korkade saker i allmänt rum!
 Att åka hiss när det är Sabbath är svårt… därav instruktionen!
 
Resan hade som slutmål att kören skulle ha konsert i födelsekyrkan, så det var rep varje dag, minst en gång! På repen var vi mest i vägen, så vi ägnade oss åt lite praktiska grejer, en snabb orientering i staden, hämta kartor, reka lunchställen, kolla stranden osv. allt vad vi trodde resenärerna kunde fråga efter. Förberedd överlever!
Nåväl, jag skulle kunna skriva metervis om små incidenter som hänt och som förgyller mitt liv, men jag kan säga att om man ska köpa tejp i Israel, så är det ytterst få affärer som saluför det, att dessutom veta vad det heter på engelska är inte lätt JMen skam den som ger sig, jag fick tag i min tejp tillslut, som vi dessutom hade nytta av flera gånger. Å finns det inte notställ så tager man vad man haver J
 
 
Resans huvudperson, Gabriel Forss!
Å hans bror Jocke!  
 
 
Vi tillbringade 3 härliga dagar i Netanya innan vi åkte vidare till Jericho, där väntade ett hotell som låg i inlandet, en schysst pool fick kompensera havsbad. Vi passerade från Israel in till Palestina, en checkpoint som vi bara rullade igenom, tack för det!
 
I Jericho välkomnades vi av en svensk flagga i receptionen! Det kan man säga lade liksom nivån för deras service, vilket otroligt gästvänligt folk palestinierna är! Helt otroligt!  
 
 
I Jericho började vår kulturella del av resan, vi besökte Hisham´s palace, frestelsernas berg och inte minst, döda havet. Det var ju gigantiskt varmt i Jericho, jag som ju är en vän av vinter/kyla/snö hade ju lite svårigheter att vänja mig vid värmen…..
Vi badade alltså i Döda havet!  
 Ja, jag vet att jag borde beskurit bilden, men det får bli en annan gång, en fördel med att den inte är beskuren är att detaljerna är svåra att se 🙂
 
Lite poserande vid Döda havet!
 
 
 
Vi fick också lite tid i centrala Jericho, där var det en salig blandning av västerländsk kultur och traktorer….. 
 
 
Å så lite hotellbilder….. 

…..från taket på vår bungalow!
 
 
Hotellets huvudbyggnad som var under tillbyggnad
Poolområdet
 
Utanför vår bungalow växte det apelsiner, dock inte mogna ännu 🙁  
 
 
Körrep blandades med barhäng och poolbad, ett skönt gäng att hänga med!
Nicklas fick ett hedersuppdrag, att fota Gabriel för en artikel i Aftonbladet, resultatet blev så fint så herr From numer fått en bild publicerad i Aftonbladet!

 
 
På väg ner till Jericho dök plötsligt en siluett på Spajk upp 🙂
 Nu visade det sig att det var en varg och inte en kelpie, men det liknar Spajken lite iaf!
 
Från bussen såg vi getter som betade!? Hur dom nu i all världen kunde beta!? Det var ju liksom bara sand??
 
 Vi såg också beduinläger, dock inte i tält utan i plåtskjul.
 
Det var ett häftigt landskap!
 
Efter två nätter i Jericho styrde vi kosan mot Jerusalem! Ännu en check-point passerades utan problem, tack!
 
Det var en judisk högtid, Yom Kippur, när vi kom till Jerusalem, så staden var på väg att bokstavligen stängas av, kravallstaket och massa militärer överallt. En del av militärerna var dock inte så farliga, dom hade inte ens magasin i….. men dom hade säkert en lugnade inverkan på folket!
 
En klassisk bild!
 
En ytterst unik bild!
 
Å så bröderna piff o puff….. 🙂 Hade vi dom med på bussen så var resten också med!  
 
 
En kaktus!?  
 
Lite allmänna bilder från vår vandring på Via Dolorosa
 
 
Hela gänget samlat vid Västra muren. 
 
Lite linslusvarning 🙂
 
Dax för höjdpunkten! Eller iaf genrep innan konserten. Själva konserten var svår att fånga på bild… vita kläder i halvskumt ljus 🙁  
 
 
Ooopps, en katt bland hermelinerna!
 
 
Konserten var heeeelt fantastisk! Tårarna rann mer än en gång, jag är ju fånigt lättrörd och att sitta där i bänken och se nästan 90 nyfunna vänner förmedla skönsång, det var otroligt vackert!
90 nyfunna vänner, jo, faktiskt, jag skulle inte tveka en sekund att åka med samma gäng vart som helst i världen, vilket gäng! Alla var öppna och bjöd på sig själva, trots att vi drabbades av lite motgångar ibland så var humördippen snabbt övergående och hela gänget bet ihop och kämpade vidare. Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att vi skulle bli så välkomnade i gänget, jag trodde att dom skulle hänga för sig och jag och Nicklas för oss själva, men icke, vi blev välkomnade med öppna armar.
 
Lite bilder från Bethlehem där vi bodde mitt i centrum, snacka om variationer i boendet, från sol- och badhotell, till ett hotell typ i öknen och så centrala Bethlehem, häftigt!  
 
 
 
Sista kvällen besökte vi en mysig resturang där vi fick en exlusiv konsert, vi var, tror jag, 6 stycken i publiken 🙂
 
 
Jag tog strax över 600 bilder på resan, jag skulle kunna visa x antal fler, men nu har ni iaf fått en liten glimt av hur vi hade det!
 
Som sagt, en härlig vecka fylld av tårar och skratt!
 
Jag tänker avsluta med en film som visar lite av det jag försökt förmedla, vilket gäng! Dethär är en helt vanlig kväll på hotellet!
 
 
Ett stort TACK till alla som var med <3 font="">
 
Just ja, jag o Spajken har ju tävlat också, kan säga att vi var 0,5 poäng från ett cert 🙁 såååååå surt! Men vi tar nya tag 🙂 Jag återkommer med tävlingsrapport!
 
Tack för nu!  
 
 

4 reaktion på “Det hundrade inlägget!!!

 1. Sara

  Och vi körfanatiker (ha, ha det har jag aldrig blivit beskylld för förr!) tackar ödmjukast för er reseledning. Det var en fantastisk vecka!

  PS. Underbar liknelse med Piff och Puff. DS.

  Svara
 2. Anonymous

  Fantastiskt Caroline, tack! Så kul att vi fick ha er med på vår resa! Räknar med att ni blir ett stående inslag när Piff och Puff planerar sina resor i framtiden! 🙂 Nu när jag ser bilden från Döda havet så ångrar jag att jag inte zoomade lite mer från första början… 😉 Kram på er! /Pia M

  Svara
 3. Annelie

  Vilken härlig reseskildring du har satt ihop, fantastiskt roligt. Vilken resa vi har gjort, helt magiskt. Allt har varit perfekt. O som sagt, vi ”körisar” älskar ju att sjunga, så fort vi får tillfälle tar vi ton, det är bara att vänja sig. Det var lite röj i baren:-), bartendern stängde alla dörrar, så att vi kunde fortsätta att underhålla dem, de ville inte att vi skulle sluta:-) Den här resan kommer jag att leva på länge. Tack för att du o Niclas tog hand om oss. Hoppas vi ses snart igen på nya äventyr. Kram Annelie T.

  Svara
 4. Anonymous

  Piff och Puff – jag dööööör. Stor tack-kram till er båda och tusen tack för bilderna som gav en ”snabbgenomgång” av vår resa. Det som inte syns här håller vi för oss själva, eller hur? Jag hann ju inte få upp kameran vid Döda havet när… ja du vet…. MEN det som händer i Israel/Pakestina stannar där!
  Ja hoppas att vi får träffa er igen på nya äventyr – Gabriel har ju ny resa på gång – bara att börja plugga 😀 Kram från Meta

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *