Att vara hund på Åsen, Spajk berättar….!

Hej! Spajk här! Det är sa fasligt mycket babbel från matte på denhär bloggen! Visst, det handlar ju en del om mig, men det är ju alltid mattes ord, men nu tänkte jag ni skulle få veta hur det är, på riktigt!

Alltså, Åsen är ett rätt häftigt ställe, vi, alltså jag och Dizni, får vara lösa nästan hela tiden. Eller rättare sagt jag får vara lös, Dizni får ju ibland för sig att sticka till grannen men när husse och matte hämtat henne får hon oftast sitta i lina. Jag fattar inte att hon vågar??? Att springa iväg fast matte ropar, det skulle jag aldrig våga! Alltså, Dizni gör ibland massa konstiga grejer, typ som att sno mat från diskbänken? Jag går och gömmer mig varje gång hon gör det för hon får ju så mycket skäll varje gång så jag tycker det är lite läskigt fast jag aldrig gjort något!

Men Åsen då, det är chill! Ligga i solen och njuta, eller tugga på något ben, eller bara strosa runt och äta ett blåbär eller två. Husse och matte far ju omkring som skållade troll, alltid har dom nått att göra! Men dom har tid att leka med mig ändå, matte är bäst på att leka, jag kan nästan alltid få henne att kasta nån leksak.

Senaste projektet är lite konstigt, matte säger att det är ett ute-spa, husse säger att det är en dusch? Jag trodde ett tag att det var två OLIKA saker som skulle byggas, men det visade sig vara en och samma sak, mycket märkligt! Varför heter samma sak olika saker om matte pratar om det eller när husse pratar om det? Fast det brukar bli som matte säger, det är liksom lugnast så!


Här har dom precis börjat bygga!

På Åsen finns det numer tre byggnader, eller fyra om man räknar dasset, men nu har ju husse och matte byggt någon sorts kombinationshus, både förråd och dass i samma hus, praktiskt! Men då skulle ju gamla förrådet tömmas, en himla massa grejer som skulle flyttas på. Jag fick inte vara med, för jag var mest i vägen tyckte matte… Roligast var när matte råkade hitta ett getingbo, nog för att hon är ganska roliga i vanliga fall, men kan ni tänka er att hon kommer farande ut ur förrådet i typ två hundra knyck, hoppandes och studsandes som jag aldrig sett förr, hon satte av i full galopp ner för stigen och viftade som en väderkvarn, jag tänkte att det var nån ny rolig lek, så jag stämde glatt upp i lite skall! Jag försökte sno hennes handskar också, för att liva upp stämningen ytterligare! Men det var ingen lek…. Matte sa att det faktiskt kunde vara farligt med getingstick! Hon fick nån konstig burk som det stod "radar" på och stövlade iväg med bestämda steg upp mot förrådet igen, hoppas getingarna hunnit undan, för när matte har det där steget och arg-rynka mellan ögonen, då vet man att man ligger illa till…..

Nåväl, en hel massa prylar blev det som skulle köras till tippen!

Två hela släp blev det! Jag fick inte följa med… för "det är ändå inget roligt" sa matte och åkte iväg med Maja som är husses mamma. Jag fick vara hemma med husse och husses pappa Kenneth, det var rätt okej.

Fast det hade varit kul att se matte och Maja på tippen, för det var en del fasligt tunga saker som lastades! Nu är ju visserligen matte stark för att vara tjej, men ändå!

Sen skulle dom åka och köpa virke också, det är inget kul ställe alls, för jag får inte komma ut utan måste sitta i bilen, så det var faktiskt lika skönt att vara hemma.

Dizni, är ju en rätt skön prick, 11 bast liksom! Fortfarande kan jag få igång henne att leka, inte så ofta med det är så roligt! Hon låter jättearg, fast hon är inte arg utan hon bara låter. Ungefär som att skjuta löst, det bara låter men är inte farligt alls 🙂
Faktiskt är hon lite som en stridsvagn, hon går väldigt fort rakt fram, men har svårt att svänga!


I förrådet hittade jag ett gammalt skaft till en yxa, det passade jättebra att leka med en stund, matte kunde till och med kasta det jättelångt! Matte är ganska kass på att kasta, men ibland lyckas hon få iväg grejen mer än typ 10 meter…

Ett avkapat vattenrör går också att leka med! Jag skulle säga att det går att leka med typ ALLT om man bara vill!

En annan rolig sak med Åsen är att gå på promenad! Det finns en del roliga ställen, massor med stenar att hoppa på och bäst av allt, vi möter aldrig någon människa så vi får vara lösa hela tiden.

Idag gick vi till en liten bäck där vi fick bada tassarna, jätteskönt! Matte klagade lite, för hon hade bara sandaler på sig!? Hur tänkte hon där?? Man kan väl inte gå i skogen med sandaler?

Längs vägen finns en massa älgpass, jag börjar tro att det är någon form av godisautomater, för varje gång jag hoppar upp i ett sådant får jag godis!? Konstigt… men jag är ju en smart hund, så jag tar varje chans att hoppa upp, för vem säger nej till godis?

Jag hjälper till en del också, jag är bra på att gräva i grushögen! Det hamnar ju grus lite både här och där, men jag försöker efter bästa förmåga!

Dizni är skönt chill, hon kan ligga i soffan hela dagen om hon fick, ingen kan njuta som hon av att göra ingenting! Själv får jag ju krupp på att vara stilla för länge, det liksom kryper i hela kroppen!!

Sen var det ju lilla "projektet" också! Det blev faktiskt klart idag, så nu kan vi (eller i alla fall husse och matte) duscha på Åsen, fast jag är rädd att duschen funkar även för hundar….

Husse och matte har ju semester nu, så vi är väldigt mycket på Åsen! Men jag får träna en del också, spåra massor, men nu har matte fått för sig att jag ska spåra lika bra på hårt underlag som i skog, jag tycker det är trams! I skogen är det ju plättlätt och jag kan nästan galoppera fram i spåret, men på hårt underlag måste jag gå saaaaaaaakta och det är ju faktiskt skitsvårt! Men matte är rätt bra på att träna mig, så jag får väl försöka lära mig!

Hej svejs, grus och gnejs!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *