filmdax igen!

Jag har ju köpt en filmkamera, jättekul!!!

Några korta ord om film och filmredigering….det är skräckblandad förtjusning över att se och höra sig själv på film… Men det är ju i huvudsak Spajk jag ska titta på. Sen har jag till min stora förvåning upptäckt att det är rätt kul att klippa och redigera filmen!? Jag blir mer och mer avancerad för varje gång 🙂

Jag kör med stativ när jag filmar, så det är lite meck att starta kameran och sen hämta hunden för att köra igång, det blir lite film att klippa bort där filmen visar en öde parkering och man hör springande steg…. Men det är det värt!

Ett mål med filmredigeringen var att lägga in ett klipp med slow-motion vilket jag fixat nu, inte jättesnyggt men helt okej för att vara första gången. Nästa steg är att lägga på musik!? Vet inte hur man gör men jag får väl testa! Jag redigerar i windows movie maker, helt okej tycker jag. Lätt att jobba med men det finns inte så många variationer!

Förra helgen var Nicklas i Falun hela långa helgen, så jag passade på att ta en ”hundig” dag i Falun, fokus låg på hårda spår utifrån föreläsningen.

Spajk spårar ju rätt bra, han har ett driv och en vilja att hitta spåret! Men föreläsningen gav ju lite nya målbilder 🙂 Så nu banne mig ska det ”dammsugas” i spåret. Jag kan inte påminna mig att han någonsin stannat i spåret, utan nosen är på hela tiden och han jobbar och jobbar. Visst har han nån gång stannat och ”kollat läget” men då har det hänt något, typ det har kommit någon eller det har kommit ett plötsligt ljud. Men han har aldrig stannat för att det saknas vilja! Efter dessa stopp har han alltid fortsatt spåret, han har liksom aldrig frågat ”jaha, å vad gör vi nu?” utan han vill framåt. En härlig hund att ”forma” som jag vill ha honom!

Målbilden från föreläsningen var en hund som drar föraren framåt och som aldrig avviker mer än 15-20 cm från spåret, varken i sida eller uppåt….. en målbild jag köpte till 100%!

Vi testar alltså teorierna från boken, jag testade deras ”strumpvatten” alltså vatten som det legat strumpor i! En bra ide då jag inte vill ha massa ätande i spåret….

När jag spårade tyckte jag det såg jättebra ut, men ack så besviken jag blev när jag fick se filmen 🙁  Det såg ju jättedåligt ut!? Han slog i spåret och var låååångt ifrån de 15 cm jag satt som gräns… Men nu när jag idag klippte ihop filmen tycker jag det ser rätt okej ut ändå!

Ja, nu har vi i alla fall testat, jag ska köra igen när det är barmark! Så jag längtar efter barmark, gärna NU!!

Jag har fundrat en del på våra små sökövningar, så nu testade jag att ha koppel på, förutom en fipplig matte så tror jag på att styra han mer, d.v.s. koppel på! Vi kör på det ett tag så får vi se!!

Jag har lite film från vår framåtsändande-träning också, men den ska också redigeras lite innan jag kan lägga ut den, det ska klippas bort lite springande steg i början och lite lek i slutet! Men håll ut, snart kommer det mer film!

Det var allt för nu, håll tillgodo!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *