Mer film!

Ännu mer film!
Men först….. drygt 20 besökare på mitt spårinlägg…. har ingen aning om vilka ni är, förutom några stycken, men ni andra som läser, håll tillgodo!
 
Nåväl, jag är riktigt taggad efter att ha lyssnat på föreläsningen, vi borde träna annat än markeringar och leka sök, men ack såååå roligt det är!!! Jag har lagt jättemycket fokus på markeringarna, det funkar bra just när vi tränar, men han har lite svårt att få ihop det när det är på ”riktigt”, men vi jobbar på det!
 
Varför sök då? Jo, det är roligt och förhoppningsvis kanske det en vacker dag dyker upp nått intressant spec.sök.projekt vi kan få vara med i! Det vi hittills letar är små bitar av kong, i storlek från 3×2 cm ner till 0,5×0,5. Jag kan ingenting, men har en bild av hur jag vill att det ska se ut och det får väl räknas som en bra grej!
 
Men det jag inte riktigt vet är hur jag nu går vidare….han letar glatt, han markerar på ett okej sätt, men hur får jag honom att leta överallt? Ska jag styra han? Om jag inte styr han, hur vet jag då att ett område är genomsökt till 100% och därmed tomt?  Nån som sysslar med typ mögel-sök som vet? Eller för all del vapen/am-sök! Eller bara vanligt sök för den delen 🙂
 
Det finns små filmsnuttar från vårt sök i söndags, i en ”smittad” lokal som inte direkt var lätt, det var massa bråte i rummet…. kongbitarna hade legat i drygt 2 timmar.
 
Jag fick ju tips på föreläsningen om att låta hunden ligga och fokuser ”utåt” dvs. ut i riktning där spåret/föremålen finns. Varför ska hunden ha kontakt med dig, när det är ett relativt fritt jobb hunden ska göra? Jag har börjat lägga ner Spajk och ställa mig gränsle över, han får ligga och fokusera tills jag ser att han börjat jobba och då får han gå.
 
Första klippet går han alltså från min utgångspunkt vid dörren, precis till höger har det varit en första lega som han hittat och fått belöning för, observera att det ligger tennisbollar där, som han ignorerar! Bra jobbat om man heter Spajk!
 
 
Det syns tydligt att han har hittat nått, men det är ju inte lätt att lägga sig när det är massa bråte ivägen….
 
 
Andra ”fyndet” borde han ju hittat första gången han passerade?? Men å andra sidan är abdra fyndet hälften så stort som det första han hittar. Han passerar två mindre legor på väg till hans första markering som också är den storleksmässigt största…. logiskt? Helt klart! Rätt eller Fel? Ingen aning!

 
 
När han fått belöning för andra fyndet och lattjat en stund, släpper han belöningen och fortsätter leta?! Jag blev lite paff, men lät han fortsätta leta, därför ligger alltså kongen kvar på golvet och ”stör” därför väljer han att ta lilla biten som belöning….
 
 
 
 
Å sista filmen, tycker han är söt när han försöker ta sig fram överallt <3 p="">

 
 
Liiite svårt att lägga sig uppepå vagnen med bommar….Men man kan ju alltid försöka!
 
Jag tycker han är lite duktig, han har aldrig tidigare varit i lokalen och ute i körhallen är det full lydnadsträning, och vi har tränat en dryg timme innan vi börjar leta…. Jag styr honom inte med rösten, men omedvetet med mina rörelser! Jag får helt enkelt be någon annan gömma och se hur det går….
 
Är det någon som har nått konstruktivt att säga, eller tips om hur jag kangå vidare, hojta gärna till! carolin.from@hotmail.com är ju ett alternativ om man inte kan/vill kommentera här i bloggen.
 
Over and Out!

4 reaktion på “Mer film!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *