Inspirerande dag!

Ja, i lördags var det inspiration på hög nivå!
 
Jag har fått vara med gott gäng från Malung och träna i körhallen, ett härligt gäng med högt i tak och sund inställning till hundträning. Förra gången var jag lite feg och vågade inte riktigt bli kommenderad och kritiserad, men denhär gången vågade jag! Å rackarns vad bra det var!!!
 
Jag skulle träna transporter mellan moment å så skulle jag köra kommendering i fritt följ + rutan också det med kommendering.
 
Först ut rutan, typ femte gången vi kör hela och definitivt första med kommendering 🙂  
 
 
Han har ju fin fart till konen, sen behöver vi träna på att stå stilla….. Sen har jag haft som lite hjälp att jag tydligt tittar på rutan, förhoppningsvis fattar han då åt vilket håll, tycker det är så snyggt att köra utan handtecken. Att dessutom ha handtecken som ett extra dk att ta till på tävling. Men vi har ju en bit kvar, han tittar ju åt rätt håll, men springer sen åt andra hållet? Men hallåååååååå???
 
Sen vill jag inte lägga han i rutan om han inte ligger ”rätt” med förhoppning om att han kanske så småningom ska lära sig att ”aha, matte säger inte åt mig att ligga, alltså står jag på fel ställe”…typ! Rätt eller fel!? Så det är därför jag inte lägger han på en gång utan väntar på att han ska hamna centrerat i rutan…. Sen måste vi köra mer stadga i stå-kommandot, i ALLA situationer! Positivt är ju att han faktiskt inte kommer tillbaka till mig utan håller sig på lite distans, för om han kommer tillbaka till mig så är det ju noll i betyg om jag kommer ihåg rätt….. Det blir ju världens missförstånd vid inkallningen 🙁 Jag ser också på filmen att jag ser jättearg ut när jag går de första stegen mot honom, något jag inte själv är medveten om. Måste tänka på att det faktiskt är en liten lyhörd Spajk jag har att göra med!
 
Men han har en härlig attityd, tycker iaf jag!!
 
Vår akilles-häl då, fria följet…..
Herregud!? Hur kan det vara så jäkla svårt?? Att sitta snyggt rakt och fint vid sidan, att gå rakt och snyggt bredvid mig och sätta sig när jag stannar??? Va?? Jag ser inte problemet?? Skämt åsido… Fria följet har varit och kommer alltid att vara vårt sämsta moment 🙁 Det tråkiga är ju att det oftast är först av alla moment och lägger liksom ”ribban” för resten…. Det sätter sig som en mental liten tagg i min hjärna!
 
Våra halter har ju minst sagt vissa förbättringsmöjligheter…. Men han tränger inte, han störs inte nämnvärt att TL, han går varken upp eller ner i aktivitet, så det är positivt! Han håller också koncentrationen i de 2 minuter vi körde.
Bara att se över våra halter så är saken biff sen 🙂
 
 Dagen präglades av ett ömsesidigt givande och tagande, det var högt i tak och vi tittade på varandra och kom med tips och goda råd. Jag saknar verkligen en sån grupp!
 
Lördagen gav mig verkligen en kick i rätt riktning och jag är så inspirerad att ta nya tag inför våren! Frågan är bara bruks eller lydnad? Eller både ock?
 
Om det är någon gång jag vill ha kommentarer så är det nu!
Så titta på filmerna, å SKRIV dina åsikter i kommentarsfältet!
 
Tjingeling!
 

En reaktion på “Inspirerande dag!

 1. Anonymous

  Träna på att torr gå och gör lika varje gång för att hjälpa han. Sen tror jag mycket på att ha kort koppel för att kunna korrigera och hjälpa han där han ska vara. Men jag själv kan komma på i bland att jag kör mer på momenten en träna på ff 😉
  Jag tycker du ska köra bägge 🙂

  Ni har snart ett första pris i eliten 🙂

  Kram

  Camilla

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *