Frisyrfunderingar!

 
Nästa torsdag har jag klipp-och färgtid hos bästa frisören Marie! Jag är väldigt kräsen när det gäller frisörer, helst hade jag gått kvar hos Annette hemma i Södra Vi, men det går ju inte…. Under åren i Hallsta hittade jag ingen alls som jag gillade och när vi flyttade hit gick jag till några olika innan jag till slut hittade Madde! Madde var då frisör-elev och jag var en av de första hon klippte, häftigt 🙂 Hon klippte mig några år, längden varierade och men färgen på slingorna var aldrig annat än ljusa!
 
Sen flyttade Madde till Mora, jag följde såklart med! För 3 mil är ju ingenting att åka för en bra frisör. Men sen en gång när jag var där berättade hon att hon skulle flytta till Gävle 🙁 Då hade hon klippt mig i säkert 5 år!
 
Så då började letandet efter en ny frisör, jag frågade en av växelhäxorna här på Stiftsgården som var så himla snygg i håret var hon klippte sig, hos Marie Stöa på Salong Eva svarade hon, snabbt som attans bokade jag tid! Å där är jag kvar 🙂
 
Under de år vi bott här har jag haft riktigt kort till rätt långt 🙂 Jag minns att jag trivdes rätt bra i kort hår…. Det var första sommaren här, då var det riktigt pojk-kort!
 
Jag har ju succesivt kapat dm för dm på håret efter bröllopet…kortare och kortare har det blivit! Senaste förändringen är väl att jag klippte lugg, fast den är på utväxt igen så vi får väl se hur det blir!?
 
Jag är ju inte så ”fixig” av mig, vill mest att det ska vara praktiskt! Tvätta, låta lufttorka och sen ska det vara bra 🙂 Men praktiskt är ju inte alltid så snyggt? Jag kommer aldrig vara något annat än blond, men nu har jag lite vinter-trött blond färg, så ljusare blir det alla gånger!  
 
Det bästa med Marie är att jag inte känner mig ”utväxt” utan frisyren håller liksom ända tills nästa klippning, annars kan ju känslan ibland vara att frisyren liksom ”rasar” när det blir lite längd, men så känner inte jag, jag ringer mest i panik när topparna trasslar, å då är det verkligen panik!!
 
Jag tänker att det nu snart är vinter och kallt, det innebär mössa….å alla vet ju hur snyggt det är med kort hår under mössa? Å hur ser frisyren ut efter nån timme i mössa??
 
Jag tänker också att det ska funka ”i fält” antingen långt att sättas upp i tofs eller kort att bara liksom vara….
 
Att färga ett långt hår är omständigt….plus att färgen sitter kvar lääänge, ett kortare hår är lättare att vara impulsiv med, lite mer vågad liksom!
 
Jag har ju nu rätt sent i livet insett att bra hårprodukter kostar pengar, men ack så mycket lättare det är?! Min favvo just nu är saltvattenspray som får mitt ”skandinaviskt tunna hår” att bli lite mer rejält, jag har också nån textur-spray som ger lite stadga!
 
 Ibland tänker jag ”Äh, klipp av, det växer ju ut!!” Å ibland ”ååååhh, spara ut så det blir långt igen”
 
Det känns iof som att NU är rätt tid att göra nått radikalt, så vem vet???
 
Jag har iaf letat fram lite olika förslag på sånt som jag ev. kan tänka mig om jag nu vågar…..
 
bilderna kommer från frilla.se
 
Bild 1
Toksnyggt om ni frågar mig! Både färg och form, men frågan är hur praktiskt det är??? Orkar jag fixa varje dag??
 
Bild 2 
Typ samma som 1, eller??? Fast jag vill inte ha det så ”dallas-blont”
Hette hon Sue Ellen??
 
 Bild 3
 Är väl också egentligen samma?? Fast jag ska inte ha så mycket inslag av rött…
 
Bild 4
Hemsk färg, men uppklippt fast med lite längd fram?? Kanske vore något?

Bild 5
Den längsta av allihopa, å kanske den mest krävande??
 
Nu kära läsare får ni engagera er och lägga en röst, jag lovar att visa hur resultatet blev 🙂
 
Såklart kan man rösta på att jag behåller det som jag har nu!!
 
Tjingeling!
 
 

8 reaktion på “Frisyrfunderingar!

 1. Fia

  Ser ut som att du inte behöver gå till frisören……det är bara att kliva upp på morgonen så är du fixad på en gång 😉
  Men annars röstar jag på första och sista med Sharon Stone.
  Allt klär en skönhet och inget misspryder en ful 😉

  Svara
 2. Anonymous

  Jag tycker ettan eller trean. Men jag tror att trean är lättare att sköta. Sen om du har mössa så är det lätt att fixa till om du nu använder lite vax innan 😉

  / Camilla

  Svara
 3. Anonymous

  Jag tror du skulle passa jättebra i korthår. Tycker nästan den sista bilden utan så mycket lugg eller bild nr 1, där var även färgen jättefin. Spännande att se resultatet!

  Svara
 4. Anonymous

  Jag tror på den första bilden kanske med en ton av röda slingor, som även barnen verkar tycka:)Snyggt med kort hår!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *