Long time no see….

Ja, det händer ständigt och jämt saker i Fromhem 🙂

Senast i helgen var det dax för mig och Spajk att äntra tävlingsbanorna igen! Jag vet att han är ung och omogen, men sålänge vi har kul så kör jag på!!

Vi var i Avesta, inte helt lätt att hitta dit, men när vi väl var där var det en trevlig klubb. Jag räknade ut att jag varit på nästan alla brukshundklubbar i Dalarna. Det är bara Särna-Idre jag inte varit till, men snart måste jag dit, om inte annat för att hälsa på Ann-Louise, en av de många schyssta människor jag lärt känna tack vare hundarna!!

Nåväl, vi var hela fem startande i trean, bl.a. bra folk från Falun, känns så tryggt när man känner ens medtävlande!

Sittande i grupp, satt jättefint! En solklar 10:a! Platsliggning, snabbt läggande och såg stabilt ut, men jag fick höra att han typ tagit ett krypsteg…men inget domaren såg så vi fick 10:a även på det.

Sen då resten…målet var färre nollor än förra gången, d.v.s färre en 3! Ja, nu kan folk tycka ”men varför i hela världen går hon ut innan hon är klar” men det ska dom fullständigt strunta i, vi behöver tävlingsrutin och hur får man det?? Jo, genom att tävla såklart! Sålänge vi inte sabbar något gruppmoment vilket han hittills inte ens varit i närheten av så kör vi!

Fria följet var jätteroligt! Men det märks att han är lite orutinerad, han tittar på annat och kan inte riktigt ”sortera”…men vi fick iaf 7,5. Han pendlar lite i position, plus att det var blött och lite sunkigt så då ville han inte sitta, fina herrn!

Sättandet nollar vi 🙁 Har aldrig hänt?! Inte ens på träning??? Jaja, allt händer på tävling….

Inkallningen ”bara” 8,5 med kommentaren tempo andra biten och avslut?!?? Tur jag ”bara” tävlar och inte dömer!

Rutan då, där kammar vi en 8:a med kommentaren ngt tveksamt in, inkallningen (dåligt avslut) tveksamt in?? Ja, han gick till vänstra konen, men sen låg han fint?? Inkallningen var riktigt dålig, vi gick snett mot en kon, och vad laddar lilla S på??? Jo kooooonen såklart 🙂 Ett superdåligt avslut, vilket inte är så konstigt då vi typ aldrig tränat det, men NU har vi tränat 🙂

Sen då, ja då började den låååååånga utförsbacken 🙁

På hopp-apport fick vi en 7:a, han hoppar fint ut, griper fint men blir tveksam vid återhoppet och blir lite låg….

På metallen griper han ännu mer tveksamt, sen blir det lätt tugg på vägen in och sen tappar jag apporten vid avlämnandet….klantigt värre!! Så där åkte vi på en 5:a 🙁

Vittringen tar han först rätt, sen släpper han och börjar kolla resten också…..för lite träning helt enkel, han är inte riktigt säker på vad han ska göra, men med lite hjälp kommer han iaf med rätt tillslut och vi får en 5:a i betyg.

Fjärren blir han lite låg och osäker och flyttar fram i ställande, så vi får bara en 5:a, men inga dk!! Hejja!

Vi landar på 206,5 poäng, inte bra men en klar bättring från förra gången….

Resultatet för övrigt blev att ett ekipage fick förstapris, Anneli och Greia från Falun, GRATTIS!!

På det stora hela är jag ändå jättenöjd, förutom att ha färre nollor än sist så skulle vi ha kul, och det hade vi!!! De sista momenten var på nästan samma ställe, så det gavs inte utrymme att dra upp han (leka) mellan momenten. Så han gick ner sig lite och blev låg, men nu vet jag det och får tänka på det tills i morgon!

Spajk´s lilla flirt Cleo med matte Pernilla var med i eliten, så jag frågade henne om hur det ser ut och om Spajk ser ut att ha kul, och enligt henne så har Spajk kul, vilket är huvudsaken! Jag ska tänka på att vara glad, hela tiden! Spajk behöver hjälp och stöttning och då måste jag ju ge honom det.

När det gäller vittringen så finns det två senarion, det ena är att han springer ut och tar första bästa, (händer inte så ofta längre, kanske en gång på 10) det andra är att han springer ut, analyserar och sen tar rätt men då med den bieffekten att han gärna smakar på alla 🙁 Jag har lite funderingar på varför han gör som han gör, sista träningarna har det gått kanon, så vi håller tummarna!

Men, faktum kvarstår han är ung och lite omogen ännu, å vi har ju haft en rätt knackig start på vår tävlingskarriär….. men vi tog ju förstapris i ettan så sent som i februari, så det får väl ändå ses som en rätt schysst stegring! Han kan ju alla momenten i trean, vi ska bara få till det på tävling också!

Morgondagens tävling känns mest som en transportsträcka inför söndagen 🙂 På söndag är det korningsdax! Spännande värre, jag är rätt spänd på hur han reagerar, hans MH är ju bra, så det är bara att hoppas på att han håller samma linje nu, och även om det skulle gå åt skogen så är han världens bästa Spajk iaf! Världens bästa TJH(FM) och världens bästa tävlingshund! Sådeså!!

I går var jag till Dalregementsgruppen och skrev kontakt med hemvärnet, så nu är han krigsplacerad, så nu kära svenskar kan ni känna er trygga, Spajk står till er tjänst 🙂

Jag shoppade loss på SiljaZoo, så nu har han en fin svart munkorg från gappay att ha vid fordonstransport och ett finfint halsband också 🙂

 


Nu är vi redo för kriget, första övningen blir nästa helg, det ska bli så himla kul!!!!

 Nej, nu är det rast-dax innan sov-dax! Jag återkommer säkert på söndag med helgens resultat!

TJingeling!

2 reaktion på “Long time no see….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *