Kaffekopparnas förlovade land….

Hejhopp!
 
Jag är ju en kaffedrickare av rang, inte massa kaffedrinkar eller så, utan rent svart kaffe! På sin höjd en espresso, men annars inte massa blandningar! Kanske möjligtvis att jag kan dricka en ”Kaffe Karlsson” som serveras på Big Street här i Rättvik, det är kaffe som blandas med Cointreau, Baileys och grädde. Gott som synden! Men jag skulle inte säga att det är kaffe, utan mer nått gott att smutta på vid brasan, typ!
 
Men iaf, för att få i sig kaffet måste man ju ha något att dricka ur! Jag har inte reflekterat över vikten av att dricka ur ”rätt” kopp förrän jag var hemma hos bästaste plutonchefen och tillika goda vännen Anna och fikade, hon frågade mig vad jag ville ha för mugg att dricka ur?! Jag blev lite ställd och frågade hur hon menade…. ”Jamen, vill du ha en mugg eller en kopp, tjockt eller tunt gods i muggen”
 
Jag blev lite ställd men insåg att jag ville ha tunna muggar!
 
Mina funderingar fick mer liv när jag hittade detta blogginlägg från Anna Hilding, en duktig hunddressör och dessutom kaffedrickare av rang!
 
Efter den dagen har jag reflekterat över vad jag dricker kaffe i, och inser att det har varierat genom åren! Från att valt tjocka muggar och glas till att numer föredra tunt gods….
 
Här kommer iaf en liten tur genom Villa Fromhems kaffekoppssortiment, håll tillgodo!
 
Här är det senaste tillskottet! En stooor mugg, i tunt gods från Rörstand, den heter kurbits om jag minns rätt, den är inköpt idag och har redan seglat upp som favorit!! Jag gillar örat´s form, den var underbar att dricka ur! Så rejäl i storlek att jag fick i allt kaffe jag kokat, och då kokade jag fyra koppar….. 

 
Den blå tiger-muggen fick jag i present av systeryster, jag gillar både färgen och motivet, men det är mer en te-mugg än kaffe, och jag tror det har att göra med formen på muggen, jag gillar muggar som är lite vida upptill! Men den tjänstgör förtjänstfullt som te-mugg! 

 
Jaha, då var det kaffeglasen då…inte någon direkt favvo, men dom funkar! Nicklas gillar dom 🙂 Dessutom en jättetråkig blixt-bild, men håll tillgodo! 

 
Här är villa Fromhem´s minsta mugg, vi använder dom som glöggmuggar på vintern, dom kommer från IKEA och när dom kom för typ 10 år sen hette dom Rättvik och vi köpte dom innan vi flyttade hit, är det månne ett tecken??? Iaf är dom tjocka i godset, men ändå mysiga att dricka ur! Vi dricker som sagt glögg ur dom, uppskattningsvis rymmer dom 1,5 dl, lagom stora för glögg, för små för kaffe! 
 
 En inflyttningspresent av mamma och pappa, tunna och goda att dricka ur, används dock inte jätteofta?! Jag tror det är för att mönstret liksom är lite kärvt och fastnar nästan lite på läppen när man dricker!?
Här kommer den solklara muggen på silverplats!! Helt ljuvlig att dricka ur, tunn och med en bra vidd! Vi fick dom i bröllopspresent av Stiftsgården, dom är gjorda av en lokal keramiker så det känns gott att dricka ur dom! Visst är dom fina???

Mer tiger-muggar….. Fast det roliga är att vi har fyra stycken, en med tiger, en med Nalle Puh, en med Ior och en med Nasse, lite kul! Dethär är en favorit också, inte jättetunn men en bra form. Jag fick den första av systeryster tror jag, sen köpte vi själva resterande tre för att få hela Nalle Puh-familjen.

De gröna härliga muggarna i rejält stengods från Höganäs, vi har både kaffekoppar och temuggar, härligt ”höstiga” att dricka ur! 
Å så sist men definitivt INTE minst,  min orangea fina kåsa som bor i uniformen, den är tjusigt ihopvikbar och ser då ut som en lerduva 🙂 Den används bara när vi är ute på uniformerade uppdrag, det piggar liksom upp med lite färg i den gröna världen….matchar dessutom mig på nått bra sätt?!?
 
Det finns en praktisk termos-mugg också, i aluminium, praktisk när man åker bil, men inte så snygg och inte heller så god att dricka ur.
 
En uppsjö ”vanliga” vik-kåsor i en uppsjö av färger…funkar bra i skogen såklart!
 
Sen har jag också en riktig servis med kaffekoppar och fat från Hackefors porslinsfabrik, tjusiga och goda att dricka ur…men den står undanstuvad i ett skåp, så den används tyvärr inte så ofta!
 
På jobbet har jag tre muggar….
Favoriten är från Clas Ohlson, fast jag har inte en rosa utan en ljusgrön! Jag blir liksom glad av att dricka ur den!

 
Sen en svart, typ kaffeglas fast i porslin, inte så kul att dricka ur, men den är rätt stor så denräcker lääääänge!
 
Sist men inte minst har jag ännu en tigermugg, dock ingen bild, men den är bra att dricka ur! Om jag kommer ihåg tar jag en bild på måndag!
 
Det är lite roligt på jobbet, för där finns en uppsjö av udda muggar, det är jätteroligt att se vad folk väljer för mugg, ännu roligare att fråga varför dom valde just den?!
 
På fritids har jag en favvo, en liten liten riktig gammal kaffekopp, med guldkant och ros-motiv, skulle jag någon morgon välja en annan mugg kommenterar ungarna att jag bytt mugg! Gulligt värre!
 
Ja, ett rätt onödligt inlägg, men jag var skriv-sugen och tänkte att jag måste ju skriva ett inlägg som egentligen är totalt meningslöst, men kanske jag iaf underhållit någon???
 
Tjing!

4 reaktion på “Kaffekopparnas förlovade land….

 1. Anonymous

  Jag har speciella te muggar. Jag har en vanlig enkel mugg på morgonen då det ska gå undan, sen har jag en lite större och tjockare på kvällen när jag sitter i soffan och njuter av lugnet.

  / Camilla

  Svara
 2. Anonymous

  Thi vilken vän jag är som kan få dig lite ställd och att det senare blir ett blogginlägg;-) blir lite stolt. Jag har temuggar precis som Camilla här ovan sen är det ett måste med tunn kaffemugg och då fick ju jag jätte fina i inflyttningspresent som var tunna och blivit mina första plats kaffemuggar. Tack min fina vän. Kram senior

  Svara
 3. Lena

  Hahahaa! Jag är HELT med i dina funderingar kring kaffekoppar/muggar, så inget konstigt med detta inlägg. Håller helt klart en röst på den blåvita (silverplatsen) – den ser ”god” ut.

  Klurar på utställningen iaf – kanske ska våga….

  Kramar till er från oss

  Svara
 4. Anonymous

  Haha, det är bara när jag dukar som jag brukar duka med ”inflyttningsmuggarna” i 1:a hand och sedan de grå när vi dricker ”vardagskaffe” hos er.
  Kram från mamma Bitta

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *