Hänt sen sist?!

Ja, nu har det hänt grejer igen 🙂

Jag har flera dagar haft ett ”sug” efter att blogga, men när jag satt mig ner har jag inte haft något att skriva om?!? Förutom hundträning och jobb förståss!

När det gäller träning så är det fysträning för Dizni som gäller, hon är fortfarande lite påverkad i rörelserna, men det blir bättre! Hon får fiskleverolja varje dag, Dr. Baddaky´s och sen får hon också glucosamin, en sort som rekommenderas av veterinär och heter Dasuquin. Spajk får också olja men inte nått glucosamin. Jag höll på att bli tokig på oljan, den ska förvaras i kylskåp och då ska jag komma ihåg att ta med den in till tunnorna med mat, sen spillde jag ofta på händerna och då luktar det inte kärlek direkt 🙁 Men sen kom jag på den briljanta idéen att köpa en tvålpump, så nu ska Dizni ha 4 tryck per dag och Spajk ha 3 tryck! Inge mer spill och dräll, och det är nu jättesmidigt och enkelt, smart va???

Vi har bytt foder på Spajk, han rör sig ju nästan varje sekund han är vaken, så i relation till det tyckte jag han satte väldigt lite muskler, så vi provar nu att ge hen energifoder, lite ”mer” av allt liksom!

Planen för Spajk var ju att köra högre-bevakning innan vintern, men jag fegade ur 🙁 Vi spar det tills vi fått lite mer stabilitet i träningen, så vi siktar på en start till våren, så tidigt som möjligt, har spanat lite på tävlingar och OM allt går som det ska så kör vi i maj 🙂 Upptäckte just ikväll att tävlingarna för 2013 ligger ute på SBK-tävling, spännande!

Istället för brukstänk lade jag snabbt om kurs och kör på med lydnadslydnad och vi är nu anmälda till två stycken Lkl3,spännande värre! Igår funkade typ ingenting, förutom sittande i grupp (fast utan grupp) och sen sättande under gång, alltid något 😉

Vittringen har jag ett charmigt problem, vi har inte tränat att jag vänder mig om, så han följer med runt, nån som vet om det är tillåtet??? Sötast var en gång då jag lyckades vända mig om, men rätt som det var ålar han sig bakåt, fast sittande, och kommer i ”rätt” fot-position?! Sötpelle<3 p="p">
Camilla hjälpte mig lite och hon sa ”vad glad han ser ut” och det glädjer mitt hjärta, jag VILL ha en glad hund med attityd! Hellre dämpa en glad hund än försöka peppa en låg hund! Jag funderade lite häromdagen  och kom fram till att det var länge sen han hamnade i ”fundera-facket” det var också länge sen han hamnade i ”eye-facket” nu är det verkligen friskt vågat hälften vunnet och det gillar jag, så länge jag känner att jag kan hantera det så kör vi på!

Vi avslutade igår med att köra lite agility, eller rättare sagt, Spajk sprang och jag hann inte med….han hoppade typ 3 hinder innan jag ens hade hunnit förbi första hindret…. Han far omkring som en tok, totalt orädd och galopperar upp på den långa balansen (vet inte vad den heter, men ett A-hinder som är platt uppepå, ni fattar va?!?) Ja, jag vet att OM vi någonsin kommer starta agility så borde jag ha lite mer ”nagel i ögat” men just i dagsläget så är det låååååångt ifrån en start, så sålänge vi har roligt så kör jag lite lattjo!

I helgen var vi på övning igen, eller inte egentligen övning, utan jag var biträde och side-kick åt en instruktör, så Spajk var med och socialiserade, satt i bas och var allmänt duktig! Han är jätterolig att ha med, ”luckar ner” när det är lugnt och taggar till när det behövs, kul! Han övade bastjänst när det var skjutning med bl.a. understödsvapen, det dundrade rejält men det bekom inte honom det minsta, skönt! Jag gick som blå-gul på en del moment, typ som en observatör, jättekul att se hur andra löser sina uppgifter och sen väga in det i mitt eget hund-tänk. Framförallt var jag omgiven av massa kunnigt folk, jag har lärt mig massor och fått massor med ny inspiration till träning.

En lunch diskuterade vi vad hunden egentligen markerar, själva materialet eller den mänskliga vittringen, behöver vi som fm-hundar träna hunden att leta tyg/metall/plast, eller räcker det att hunden markerar allt som luktar människa? Behöver vi inför en övning ”tända” hunden på olika material? Eller räcker det att den bara letar vittring av människa? Det var många intressanta diskussioner och det fanns gott om kompetenta befäl som gav nya tankar om användandet av hund i olika situationer. Jag har massor att lära!!!

På tal om bevakning så var vi ute ikväll, jag och Nicklas för att öva stillasittande bevakning. Jag har varit lite rädd att han skulle bli frustrerad och bli lite skällig, men icke! Han var såååå duktig, lugn och fokuserad hela tiden. Trots att Nicklas kom ganska nära, ca 20 meter, så var det ingen osäkerhet, ingen ragg eller nått annat utan bara positivt utåtriktad! Kul att se kvitto på att vi tränat rätt. Vi har tränat bas på en hel del olika ställen, så jag känner att vi går framåt på den fronten också, skönt.

Ja, lite spridda tankar om vad som hänt sen sist, vet inte riktigt vad ni vill läsa, men jag fortsätter väl då och då att plita ner några rader, jag har sett på bloglovin att jag har 5 följare, undra vilka?? Sen ser jag också att jag brukar ligga på typ 30 läsare, lite coolt är det att det är så många som läser mina små funderingar!

Tjing!

2 reaktion på “Hänt sen sist?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *