Åsen

Här kommer lite fler bilder från vårt bygge! Snart är det klart 🙂 Eller iaf en god bit på väg….det ska såklart målas överallt, hela stugan ska ju bli svart, slamfärg, som falu rödfärg, fast svart, bra förklaring va?? Men först måste vi fixa taket, sopa av allt barr och sen lägga pannorna tillrätta, just nu ligger dom i rader som liknar en taskig uppställning 😉
Vi lär oss massor hela tiden när vi fixar o grejar, kul! Vi har roligt tillsammans och det är kul att se något växa fram, sakta men säkert!
Idag var vi ut en snabbsväng innan handbollsfinalen och fixade beslaget mellan plasten och teglet, så nu är presenningen och snörena borta! Pressen ser man som en mörk del på plasten in mot stugan.
Numer är det kryss överallt på staketet! Det blev jättesnyggt! 
Nedanför golvet ska det kläs med svarta liggande brädor så man inte ser allt skrot under!
 Dom första korsen som jag gjorde!
Det var lite klurigt, men kul att såga och sen använda stämjärn för att göra halvt-i-halvt!
Inge fusk här inte, ska det va ska det va ordentligt!
Förra veckan passade vi på att sova över, jag vågar inte riktigt sova själv därute….. Så jag fick vackert vänta på att Nicklas skulle få semester! Det är så mysigt när mörkret faller, man sitter inne med brasa och tända ljus och kikar ut i mörkret. Lyssnar på skogens alla ljud, fåglar som slår i vattnet och säkert massa djur som rör sig, både nära och en bit bort….
Sen ut och borsta tänderna innan sängdax, mörkt mörkt….men mysigt! Den ständiga frågan är, med lampa eller utan på väg till dass! Med lampa riskerar man ju att se ögon som reflekteras, utan lampan traskar man lyckligt ovetande om vad som kan stå bredvid stigen…..
Mest fokus har ju legat utomhus, men nu kommer lite bilder inifrån, håll tillgodo 🙂
I födelsedagspresent fick jag o Nicklas en ny fin fotogenlampa, den pryder sin plats så fint över bordet!
Lampan är nytillverkad, fast i gammal stil från Karlskrona lampfabrik, inte billig men fiiiiin och praktisk!
Här är stora rummet, matsalen, allrummet, you name it 🙂
Å rummet från andra hållet!
Svarta vakthunden har fattat posto o soffan, som vanligt!
Den uppmärksamme ser att det inte är några mattor på golvet, dom ligger här hemma i väntan på en omgång såpa och rotborste!
En av dagarna hade vi besök av Marcus, Sara, Oliver och Victor, alltid kul med folk som kikar förbi, Sara undrade hur det sett ut innan vi började renovera, och det slog mig att jag nog inte lagt ut några ”före-bilder” ska leta på externa disken å se om jag hittar några, det var ingen vacker syn, men sällsynt 🙂
I morgon åker Nicklas ut och förhoppningsvis målar lite, då kanske kryssen är svarta till kvällen och ännu snyggare!
På återseende!

PS. Vill ni kommentera så funkar det att välja profil ”anonym” men skriv då vem ni är i själva hälsningen 🙂 DS.

2 reaktion på “Åsen

  1. Lena

    Hejsan!
    Det ser hur mysigt ut som helst i eran fina stuga. Jag vill gärna komma på ett besök framöver. Och ang aktivitet på kvällstid, så är den rätt så låg här hemma – det jag gör sker ofta på em-tid. Alltså kan du pusta ut! 🙂
    Kramar till er

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *