Semestertripp!

Men först några bilder!

Vi tog en morgonpromenad ner på samhället för att kika på mörksuggejakten som gick förra söndagen, vi såg starten och sen gick vi en vända ute på Hälsingland och avslutade med fika på Fricks, en bra start på dagen!

Värsta kamphunden 🙂
 Fiiina voffar!
 Fiiina familjen!!
”Hallå där, lillkillen! Jag spanar o du är eldberedd med låg ställning!”
Dizni övar Spajk inför det kommande gröna livet 🙂

Nu så,
Spajk o jag har tillbringat några dagar i småland på besök hos föräldrar och systeryster!

Jag kör gärna bil, men att köra så långt själv och dessutom i sommartrafiken så hade jag bestämt att åka tåg! Inte så rackarns mycket billigare än bil, men avkopplande och skönt att gunga fram på tåget. Jag bloggade ju lite på tåget, så jag hoppar över tågbilderna nu!

Vi skulle hinna mycket på mina dagar i småland, så vi började rask torsdagen med ett besök på Astrid Lindgrens värld! (Kika på hemsidan här) Mycket trevligt, väldigt mycket folk…men det ska det ju vara på en turistanläggning?! På ALV får man ha hund med sig, gillas!! Så Spajk fick såklart följa med!

Han tog det hela med ro och var vansinnigt duktig! När vi satt och tittade på teater låg han och vilade vid mina fötter, gärna då bakom benen och ryggsäcken som huvudkudde?!

Mosters gullungar!

Mitt på dagen, i gassande sol var det såklart teater i Törnrosdalen….varmt som tusan så Spajk fick ligga i skuggan och vila 🙂 Det var en del hundar i parken, mer eller mindre väluppfostrade….två större som skällde högt o lågt och nån liten modell typ pälsboll! Men Spajk skötte sig finfint!

När han låg där i skuggan kom ett par med två mallar, dom gjorde som vi och vilade i skuggan, ägarna nickade lite och det var så skönt att veta att dom aldrig skulle komma idéen att släppa fram hundarna för att låta dom hälsa på varandra! När det kommer ”annat folk” så tycker jag det är lite jobbigt att säga nej till allt hälsande, jag säger alltid nej till okända hundar, men en del fattar ju inte att ett nej är ett nej utan blir sura! Jag tänkte ”haha, typiskt bruksfolk” och kände mig helt lugn med att låta Spajk ligga där, jag litar på honom, han på mig och jag i min tur litade på dom andra hundägarna!

Jag visade bilderna för Nicklas igår och han sa, men det är ju bara massa sovbilder?! Å det har han ju rätt i, men jag trodde liksom inte att Spajk skulle vara så cool med allt folk och skådespelare och ljud o grejer!

Här sitter vi och väntar på teater, Spajk har redan somnat….det satt en familj framför oss, och det tog typ halva föreställningen innan dom såg att det låg en hund bakom dom!
Nu kanske vän av ordning tycker att jag är en oansvarig hundägare som släpar med min hund bland allt folk, men jag vet ju vad jag har i kopplet och vet att han fixar det, han mådde prima hela dagen bland allt folk. Jamen, tänker säkert nån, han kanske är så stressad att han ”stänger av” och bara går med för att han känner sig tvingad, men icke!! Så väl känner jag min hund att det inte är några problem!

Ännu en bild på en vilande Spajk!
Det är ju en hel massa föreställningar som pågår typ hela dagarna, mest action är det vid Ronja, där visas föreställningen ”far åt pipsvängen” som berättar historien när Ronja föddes, med blixtnedslag och helvetesgap! En rejäl jäkla smäll är det, men Spajk tog det hela med ro!

Ingen rast, ingen ro-
Ett ”måste” på sommaren är ett besök på smultronstället i Söderköping, en glassrestaurang af Guds nåde 🙂  Kika in på deras hemsida här

Även där fann sig Spajk väl tillrätta och lade sig ner och vilade…
Efter mycket vånda lyckades jag tillslut bestämma mig för en ”black orange” med chokladglass, apelsinglass, varm fudge, mandarinklyftor, toppad med grädde, romerska bågar och chokladkex.
Den som tror att jag orkade allt tror fel….rackarns vad mycket glass det va! Men gott som synden……
Även på smultronstället är hundar välkomna, dom får t.o.m glass, Spajk blev såklart glad!

Vi tittade såklart på massa båtar och slussen i Söderköping, Spajk skulle bli en utmärkt skeppsråtta, han sprang helt obehindrat på gungande bryggor och hala trädäck! Jag o Nicklas har ju åkt Göta Kanal en gång, det gör jag gärna om, det var riktigt riktigt roligt!!

Vår lilla minisemester avslutades med en dag på folkrace, i hällregn..men har man lovat så har man! Axel har sett fram emot att få så folkrace, så det var bara att hoppa i regnstället och följa med! Såklart Spajk också, fast jag var liiiiiite tveksam till att ta med han då det var rätt högt ljud av alla bilar, o så avgaserna förståss…men vi stod en bit från banan så det gick jättebra! Han tog min ryggsäck som kudde å sen låg han o vilade!

Han var mer brydd över regnet än över bilarna, han var så less på regnet att han försökte smita in under ett paraply, tyvärr var det inte vårt, så han fick snabbt vända om ut i regnet igen!
Dagarna gick såklart superfort och det var dax att åka hemåt, tåg till centralen, ut i stora staden och rastade, köpte kaffe och lyckades balansera oss till rätt tåg, en bedrift för att vara jag 🙂
Nu har vi vilat nån dag, dax att sätta fart! Jag har börjat måla kaklet i köket, spännande! Idag hade vi besök av Per o Hanna, lunch och minigolf stod på programmet, det bar sig inte bättre än att jag faktiskt VANN minigolfen?! Inte illa 🙂 Nu var det så märkligt att Per, Nicklas o jag hade samma poäng, men jag vann iaf, för jag gjorde en hole-in-one och det var det ingen annan som gjorde, sådeså!
I morgon väntar hundträning i Furudal, efter det är fika bokat hos Sineår och Mela! Känner liksom på mig att det kommer bli en bra dag i morgon också!
På återseende!!  

2 reaktion på “Semestertripp!

 1. Lena

  Vilken härlig semester ni hade, du och Spajk! Han var väl utvilad när han kom hem – så mycket som han sov, menar jag!? 😉
  Jättetråkigt att ställa in idag, men mitt huvud och jag är INTE sams alls.
  Vi ses nästa vecka istället.

  Kramar

  Svara
 2. Karin med Gismo

  Tycker att du inte alls är ansvarsfull som släppar med dig hunden över allt, tvärt om. Det är väl bara kanon som miljöträning. Och också veta att man har en hund som kan slappna av så bra.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *