Tävling och utställning!

Det har varit mycket nu 🙂 Men kul!

Först lite reflektioner efter Borlänge, han hade inga problem med mina återgångar, han har ju ibland haft nån idé om att det är läskigt när jag kommer tillbaka, han tom. har gått upp och gått iväg?! Men icke! Han kändes trygg i kommandona, väntade på mitt kommando. Sen har jag lovat mig själv att alltid alltid alltid ställa upp en ruta på planen, oavsett vad jag tränar! Sen ska jag aldrig aldrig aldrig skicka, typ! Men han kan rutan och behöver således inte träna på det, annat än bara kolla av då och då!

Men igår var vi till Mora, vi hade ju ändå inte fårr några pengar tillbaka, så varför inte?! Mora är liksom Borlänge en trevlig klubb!

Jag blev toksen iväg, och massa trafik så jag kom typ 15 minuter innan samling!!! Nu skulle det vara id-kontroll så vi fick 20 minuter efter samling så jag hann rasta o förbereda, men det är inte så schysst att komma i sista sekunden 🙁

Det var TOKVARMT och jättekvavt på planen, hunden bredvid Spajk drog på platsen, i full galopp till matte?! Spajk fick lååååång hals men låg kvar, sen var det nått som luktade så gott så han sträckte sig så långt han förmådde åt vänster, men som tur var låg han stilla, men han hade inte legat många sekunder till! Men full pott!

Inför vårt program laddade jag på ett nytt sätt, jag satte mig med en kampdutt och bara lekte och hade kul, sen precis innan vi skulle in körde jag lite fot och ”här” och passade då på ”sätta åt han” lite, en nagel i ögat helt enkelt!

Fria följet var långt, inte så svårt, det var den vanliga hatten, men det var långa sträckor, utslagsgivande! Vi fick en sjua, rättvist!

Läggande var det full pott på, en 10:a!

Inkallning, full fart som vanligt men ett avslut där han hamnade lite långt ut, en 9:a i betyg.

Rutan då….det var spånmarkeringar, men han stördes inte av det, full fart in och jag ropade ”stå” när han var på rätt ställe! En snäll 10:a i betyg.

Apportering, full fart ut, liiite lek han vände om och kom i trav men slog över i galopp, kul att se att han ÖKADE tempo in mot mig! En 8 i betyg för tempo och omtag, helt rättvist!

Hoppet var placerat snett framför rutan, när jag såg det så tänkte jag ”fasen det kommer aldrig att gå”, men den tanken hade jag heeelt glömt när vi ställde upp 🙁 Så det var helt och hållet mitt fel att han på mitt kommando sprang och ställde sig i rutan 🙁 Jävla skit!

Jag skulle såklart ställt mig närmare hoppet, jag skulle tom. vridit mig lite från rutan så det hade varit lite onaturligare att sätta full fart mot rutan 🙁 Iaf så fick jag göra om fast utom tävlan och då går det minsann jättebra…. Men man lär av sina misstag!

Fjärren var han lite seg, fick köra 2 dk så betyg 7,5. Å sen en 8:a på helhet.

Med ett nollat hopp och lite halvdålig fjärr o FF blir det inget förstapris, så vi landade på 158 poäng och en 2:a plats. Jäklar så nära, hade vi bara haft typ en halv poäng till på FF o fjärr hade vi landat på 160!! Men så kan det gå!

Vi hade en jättehärlig känsla på planen iaf, vilket är viktigare än alla betyg i världen, han var med mig och följsam, kul! Jag skulle vilja se oss på film, för det var flera som kom och kommenterade att han är rolig att titta på! Han ÄR rolig, lika kul att tävla som att titta på tydligen!

Vi fick en liten pokal och en boll i snöre, matte blev glad och Spajk blev glad!

Sen idag var det vänstervarvningsdax! Vi har ju tidigare vänstervarvat med blandade framgång…

Men idag gick det bättre 🙂

Fin kritik:
Utmärkt storlek, Välskuret maskulint huvud, utmärkt uttryck, korrekt ansatta och burna öron, utmäkt hals och kropp, bra benstomme, korrekt vinklad, rör sig väl en aning lös i armbåge, utmärkt päls, bra temperament. 

Domaren satte sig ner och Spajk pussade lite på domaren, domaren skrattade och sa att det var bra, man ska tycka om domaren 😉

Sen stod Spajk såååå fint! Trots att vi borde tränat mer på just det…

Jag hörde lite av det han sa, och sen avslutade han med att säga: excellent och ck 🙂 Kul!

Inroparen sa: Ja, grattis, då får du allt idag, grattis till en fin hund!

Så det slutade med CK, CERT och BIR 🙂

Sen var det låååååång väntan till finalen, jag gick förståss och köpte en fin CK-rosett, fjolligt värre, men kul 🙂
Jag orkade vänta i typ 2 timmar, men är det sen var 2 timmar kvar till finalen gav jag upp och åkte hem, jag har hittills inte sett en enda kelpie bli placerad i gruppen ändå, så att Spajk skulle bli den första skulle vara rätt otroligt…..
Han skötte sig såååå fint idag, hur cool som helst, låg så fint bredvid mig och hundar kunde gå precis bredvid utan att han brydde sig, det var ett par hundar bredvid ringen som gjorde utfall stup i kvarten, men han brydde sig inte det minsta, hur skönt som helst, stabil liten krabat lilla Spajken 🙂
Vi iaf en trevlig stund när vi väntade, sällskapet bestod av familjen Siverman från Borlänge med deras ACD Dexter och aussie’s, kul med folk man känner!
Nu blir det hårdsatsning på brukslydnad till hösten, å lite lydnad också såklart 😉
Jag satt och summerade året såhär långt….. 1:a pris lydnadsklass 1, förstapris lydnadsklass 2, Godkänd lägreklass spår, Godkänd lägreklass bevakning, Uppflyttad till högreklass bevakning, Friröntgad, Cert och BIR på utställning. Inte illa!
Till hösten väntar dessutom Korning och lite fler tävlingar, så hur det än går har det varit ett härligt hundigt år 😀
På återseende!

2 reaktion på “Tävling och utställning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *