Resumé 2014

Resumé 2014!

Planerna för Spajk under 2014 var, i korthet:
Cert i bevakning och spår
Via DM i bevakning kvala till FMM (försvarsmaktsmästerskapen)
Uppflyttad ur lägre sök och starta högre
1:a pris i elitlydnad

Hur gick det då? Jo, en del gick bättre än förväntat och vissa saker gick käpprätt åt skogen!

Året 2014 började med att vi tog ännu en titel i rallylydnad, RLN F, nu får vi alltså starta i avancerad klass, en utmaning som dock inte hanns med under 2014 men nu om 8 dagar kör vi debuten i avancerad klass.

I April var det bruksdax! För min del, debut i söket och då logiskt nog i lägre klass i Ludvika, en trevlig tävling som gav mersmak, sök ÄR kul! Dagen slutade med vinst och uppflyttning, jihuu!
Carolin-amp-Spajk-4-
tack för bilden Emma

17/5 är inte bara Norges nationaldag, det var en historisk dag i mitt hundliv, det är nämligen dagen då jag och Spajk fick vårt första CERT! Jag trodde jag skulle få vänta läääänge på första certet. Det blev alltså i bevakning första certet kom, dessutom på en av mina favoritklubbar, Ljusdal brukshundklubb.

DSC_1735

Vi hann med ännu en start i bevakning, i Sandviken, men den gav ”bara” ett godkänt i betyg då Spajk och jag inte var riktigt överens om hur vi skulle bete oss på lydnadsplanen. Sen väntade en DM-helg med både lydnad och spår. En dålig lydnadslysdnad och en bruten spårtävling, DM i bruks går över två dagar och inför lydnaden på dag 2 så hade stackars Spajk fått vattensvans, så då fick vi ju lov att bryta! Usch så tråkigt det kändes när vi för en gångs skull kommit runt på spåret! För en gångs skull? Jo, vi har startat elitspår en gång tidigare, i Sandviken också, men där var vi ute 5 minuter för länge på spåret så då fick vi inte fortsätta….

Något lite oväntat med året var att vi fick äran att delta i rikshemvärnschefens utbildningskontroll, Skallet, på Villingsberg. Att gå som hundförare där var verkligen jättekul! Militära kunskaper i kombination med hund, kan det bli bättre?? Knappast om ni frågar mig! Det var en helg fylld av skratt och kamratskap! Jag fick många insikter om mig själv som hundförare och fina vitsord om Spajk. Jag vågar säga att utan Skallet hade vi inte tagit oss igenom DM och FMM på det sätt vi faktiskt gjorde.

När det gäller våra lydnadsstarter så har det inte varit särskilt prioriterat, men ett tredjepris har vi lyckats skrapa ihop i alla fall. Vi lyckas alltid att nolla något moment och då är man ju liksom chanslös!

I juni var det dax för bevaknings-DM vilket slutade med att vi placerade oss på silverplats och därmed hade vi kvalificerat oss till FMM som alltså är SM för bevakningshundar.
10453025_10152177408606623_2602183913519821036_o

I juli  var vi på ett intensivt och väldigt lärorikt sökläger, så kul och inspirerande!

10556231_324244574400309_1711455254379569596_n

I augusti åkte hela familjen till Säffle för att där tävla bevakning, men Spajk gick upp på platsliggningen och därmed var certet och championatet ett minne blott!? Första gången han gjort det? Märkligt, men ”en gång är ingen gång” så vi tränar på som förut.  Ännu en intensiv tävlingshelg i augusti var elitspår på lördag och högresök på söndagen, båda dagarna blev godkänt resultat och med det hade jag ju uppnått årets mål för 2014 i sök. I spår hade jag ju satt som mål att ta ett cert, men tji fick jag på det!

Årets FMM gick av stapeln i Boden i augusti, Spajk och jag styrde kosan norrut, och kom hem som Sveriges femte bästa patrullhund, helt otroligt galet roligt! Tre underbara dagar i Boden i glada nyfunna vänners sällskap, målet med FMM var att få godkänt resultat och inte komma sist 🙂 Så man kan ju säga att vi klarade det målet galant!

14 september är också en dag att minnas, då tävlade vi högre sök och trots att vi bara blev godkända så fick vi 10-10 på söket, men att som spårhundsekipage få 10-10 på söket är stort för mig, för i grund och botten är, och förblir, Spajk och jag ett spårhundsekipage!

September var en bra månad, för 28:e september hände det jag drömt om, men inte trott jag skulle få uppleva, då blev nämligen Spajk brukschampion! I Härnösand tog vi vårt andra cert och därmed blev han Se BCH! Fina bästaste Spajk!
FullSizeRender

I oktober gjorde vi vår fjärde start någonsin i söket, vår tredje i högresök, vilket resulterade i en andraplats och uppflyttning! Därmed var årets mål i sök uppfyllt.

Året avslutades, något oväntat med, med en start i agility?!? Tro det eller ej, men det är sant! Nu resulterade det i fyra diskvalificerande resultat, MEN vi har startat! Det var jätteroligt och vi kommer definitivt göra det igen!

En enda utställning hann vi med också, två dagar och ck i championklass båda dagarna, 2:a bästa hane ena dagen och BIM dag två.

När det gäller Dizni då? Jo, inga större planer fanns ju, förutom att hålla sig frisk vilket ju gick sådär bra, i oktober hittade vi ju en tumör på hennes mjälte. Den opererades bort med gott resultat och hon är nu piggare än någonsin. Tumören var dessutom godartad och lyckan var total, vi hoppas nu på många fler år tillsammans med fina fröken Dizni
16

När det gäller Spajk så har ju året varit innehållsrikt och varierande på ett fantastiskt underbart sätt! Underbara lilla bruna elände som gett mig så mycket glädje!

IMG_9310

Fina fröken Dizni som förgyller våra liv mest hela tiden, förhoppningsvis får vi flera år tillsammans.

IMG_9317

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *