Kanske dax att träna???

Jo, det närmar sig ju tävling och då har jag hört att det är bra att träna innan?!? Märkligt va??

Vi har ju ”fuskat” lite inom rallylydnad, inget vi satsat på men det är skönt att bryta av och göra något helt annat. Sen känner jag att som ordförande i en brukshundklubb så vill jag veta allt om vår verksamhet och då lär jag ju prova det mesta, så även rallylydnad! Spajk är ju en särdeles söt liten individ och ställer upp på massa tok, så länge det kan resultera i en stunds lek.

hämta

Rallylydnad är ju en lättsam form av lydnad där man helt enkelt ska orientera sig igenom en bana fylld med skyltar som säger vad man ska utföra för moment, låter enkelt men är faktiskt ganska svårt! Det är trångt på banan och skyltarna har en tendens att hamna i vägen för mina fötter!?

hämta (1)

Men nåväl, vi har tagit oss upp till avancerad klass, via nybörjare och fortsättning. I avancerad klass ska hunden gå på HÖGER sida, vilket är jättesupermegadundersvårt om ni frågar Spajk! För har man hela sitt liv, drygt 4 år, hela tiden varje dag gått på VÄNSTER sida så blir det kaos i hjärnan på liten kelpie om man ska gå på höger….Så vi kommer inte att klara oss igenom tävlingsbanan på lördag, men vi tar det som träning! För om jag bli minsta lilla osäker så blir han också osäker och då faller han in i ”gamla” vanor och smiter snabbt som blixten tillbaka på det som i hans värld är ”rätt” sida, nämligen vänster. Såklart är det enkelt åtgärdat med träning, men vi har helt enkelt tränat för lite! Krasst och enkelt att konstatera.

120517msbk-nyb

Såhär kan en bana se ut, jag gillar kartor, så det är ju en fördel med att tävla rally 🙂

120729nlkk-mast

Så håll en tumme för oss på lördag! För med en STOR portion tur så kommer vi iaf inte sist, vilket ju kan vara ett mål i sig?

Har ni förresten sett att man plättlätt kan lämna ett litet svar? Upp till vänster finns en rad där det står ”lämna ett svar” och då får jag en fin liten kommentar på inlägget och då blir jag väldigt glad!

Jag återkommer med en rapport om tävlingen, på återseende!

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13435229/?claim=ddtqb9banhe”>Följ min blogg med Bloglovin</a>

4 reaktion på “Kanske dax att träna???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *