Det blir som man tränar….

Ja, ibland i alla fall!

Vi startade ju rallylydnad avancerad klass förra helgen, frisk vågat hälften vunnit, jag vet ju att jag tränat för dåligt…. Jag tittade på de olika momenten under fredagskvällen, inte så bra uppladdning!?

Vi hade börjat träna högerhandling några veckor innan så vi har ju en bit kvar innan det kan kallas befäst 🙂

Nåväl, jag gick till körhallen och tog mig en titt på banan, jag gillar kartor då blir världen överskådlig och tydlig! Jag studerade kartan noga, provgick utanför banan och vände kartan så den ”låg rätt” hela tiden, som värsta orienteraren!

Det är ju banvandring också, men den kände jag att jag behövde för att få koll på momenten, så jag tuffade runt där som alla andra, alla som sett en banvandring vet hur fånigt det ser ut när folk ”torrgår” banan utan hund 😛

Nåväl, banan såg vid första anblicken lätt ut, men ack vad jag bedrog mig, för den hade flera fällor, som jag såklart trillade ner i….. För att sammanfatta så kan man säga att Spajk gjorde så gott han kunde utifrån de förutsättningar han hade! I rallylydnad går alla ekipage in på banan med 100 poäng, sen sjunker poängen för varje fel man gör. Gör man fel övning, ja då ryker det 10 poäng, av 100 ska man ha 70 poäng kvar för att vara typ godkänd. Jag gjorde fel övning inte mindre än 4 gånger!?!?! Så då kan ju vilket matematiskt geni som helst räkna ut att det gick käpprätt åt skogen! Det började med att vi skulle backa, något vi inte kan vilket gjorde att jag tog 4 steg istället för 3 och redan där hade vi 10 minus…. Sen nosade han och då hade vi -3 poäng till.

Sen lite fler smågrejer som totalt drog ned poängen lite, men de stora missarna var de moment vi gjorde helt fel på, bl.a. ett så enkelt som att ta ett rakt steg åt sidan!? Jag tog det lite snett framåt och då blev det -10….. å så ytterligare nån skylt vi gjorde helt fel på…. Som grädde på moset misslyckades vi dessutom med honnören??? Det enklaste simplaste momentet av alla! Då ska hunden sitta eller ligga i 1 minut, men då var det lite geeeeeeeeeggigt där man skulle ligga, å då ville inte lilla pajken ligga där, så efter 30 sekunder sätter han sig upp…….

Men hade jag gjort rätt på alla skyltar då hade vi haft 91 poäng, istället för de 51 vi hade nu! Men som sagt, det blir inte bättre än vad man tränar!

Vi tar nya tag och innan dess ska vi träna så vi i alla fall KAN momenten, det ökar ju liksom chanserna till framgång 🙂

På återseende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *