Då har ännu ett år gått!

Ett föreningsår alltså, vi i Nedansiljans BK hade årsmöte i mitten på februari och jag lämnade med varm hand över ordförandeklubban till Tuttan. Det har varit två lärorika och roliga år, men jag hinner helt enkelt inte ge 100% vilket är vad jag kräver av mig själv för att känna mig nöjd med min insats.

Jag är och förblir en föreningsmänniska!
Att få en grupp människor att röra sig åt samma håll, mot samma mål och vars gemensamma intresse är våra fyrbenta vänner, det är en utmaning, en stundom tuff utmaning, men ack så rolig! För egen del är det, förutom hundträningen, det sociala livet som är viktigt. Att trivas och tillsammans utvecklas! När vi flyttade hit var just brukshundklubben det första stället vi besökte, och några av de jag träffade där räknar jag idag in som mina närmsta vänner! Utan brukshundklubben hade jag inte heller kommit i kontakt med hemvärnet, å det hade ju varit rackarn´s trist?!?

Men nu har jag som sagt lämnat ordförandeklubban vidare, men icke att mitt engagemang kommer avta!!

I samband med årsmötet delades också priser ut för olika kategorier av ”årets hund” men jag, som ordförande, måste ju erkänna att jag misslyckats kapitalt med att entusiasmera medlemmarna att skicka in sin resultat, aldrig har det varit färre som skickade in!  Vi har 1:a, 2:a och 3:e -pris i varje kategori för att fler ska få chansen att få pris. För sanningen å säga, så har man som vi erövrat ett Se BCH under året så står sig övriga medtävlare rätt slätt i motståndet…. Men då kan man ju komma tvåa eller trea?! Som vinnare av ett pris blir det, i mina ögon, mer värt om det varit lite konkurrens om priset! Vi blev årets brukshund (för tredje året i rad) vilket inte var någon konst då det bara var vi som skickat in våra resultat…

IMG_9994

Vi har i lydnaden Kerstin och Nynne som blev lydnadschampion, så där hade vi ju en given segrare, men att komma tvåa eller trea efter en värdig vinnare är inte fy skam! Nu kom Spajk och jag tvåa, vilket inte är ett dugg rättvist när jag vet flera som tävlat men inte skickat in!

Vi kom också tvåa på årets rallylydnadshund och där var det några fler som skickat in och det är kul!

Till sist blev vi också ”ÅRETS NBK-HUND” för tredje året i rad! Det är ett pris där man ska ha varit aktiv i minst två grenar under året och både exteriöra och mentala bitar räknas, plus då de olika tävlingarna. Till årets NBK-HUND var det lite konkurrens och då blir det extra kul att vi vann den i år igen!

IMG_9986

De större pokalerna står på klubben som vandringspriser, det är kul att läsa vilka som erövrat det innan oss! Frida Wallén (Sundberg) har fått det både med Best och Andrea, så det är inte fy skam att stå omnämnd på samma pokal som Frida 🙂

Om det funnits en kategori för ”årets mysvovve” hade Dizni vunnit! Utan tvekan!

IMG_9965

Eller så kunde hon tävlat i ”prickar på vift”….. så rackarns söt 🙂

IMG_9969

Det var allt för nu, på återseende!

En reaktion på “Då har ännu ett år gått!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *