Lite avverkning på ägorna….

Ja, ibland är det snabba ryck! Vi har ända sedan vi köpte Åsen pratat om att avverka på tomten, men det har varit för lite för att be ett bolag komma och göra en separat avverkning. Vi har fått tipset att hålla koll i omgivningen om  något bolag avverkade så vi skulle slippa framkörningsavgifter. Så förra veckan när Nicklas var ute på en koll så var det ett bolag i närheten så han ringde och javisst kunde dom komma förbi och avverka lite! Snabbt som attan fick Nicklas kasta sig ut till Åsen och banda de träd vi ville ha kvar. Det var ganska spännande att via telefon försöka förklara vilka träd jag ville ha kvar när jag satt på kontoret i Mora och Nicklas gick runt med en rulle band på Åsen….

Vi var tillslut överens och sen var det bara att vänta på resultatet!

I fredags innan jobbet åkte vi ut för att inspektera…. Jag vet ju sedan barnsben att det alltid upplevs som ”kallhygge” när det är nyavverkat, jag målade upp en inre bild av just kalhygge för att inte bli besviken. Men shit!? Det blev lite av en chock ändå när vi kom ut och fick se hur det såg ut! Ja, såhär ser det ut nu! Inte mycket vi kan göra åt det, men när väl den första chocken lagt sig gick vi runt och tittade och inser hur stor tomten är! Det var mååååååånga träd som var borta och huset fick ett helt annat uttryck och vi såg med nya ögon på det! Jag fick en ny idé om parkering av bilen, det hade jag inte fått om vi inte avverkat!

Här i backen stod det några fula taniga granar, nu är dom borta!

Resultatet! Vi hade räknat på ca 50 talar, men räkneverket på skogsmaskinen visade på 110!

Lilla dasset ser lite övergivet ut…….

Mååååååånga stubbar blev det för fina Fröken att hoppa på!

IMG_2083.JPG
Det blev lite ris att ta hand om……..

Undra just vad maskinförare sa om denna tall???

Spajk blev lika lycklig som vanligt av att hitta sin boll vid Åsen…..

Nu vill vi bara ha barmark så vi får se hur det ser ut när det inte ligger massa snö på marken! Men spännande är det, helt klart!

På återseende!

 

En reaktion på “Lite avverkning på ägorna….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *