Vi lever!!!!

Jo, tro det eller ej, vi lever fortfarande! Även om bloggen i allra högsta grad är lite slumrande… Jag önskar verkligen jag skrev oftare, för det är så himla kul att gå tillbaka och läsa vad vi sysslat med, sen om jag roar/inspirerar/irriterar/engagerar nån läsare så är det bara en bonus!

IMG_0347 Lillkillen spanar!

En snabbresumé sen sist är kanske på sin plats, jag har jobbat, jobbat, jobbat och jobbat så det har inte varit så mycket träning. Vi har dock hunnit fyra underbara dagar på sökläger i Sala. Samma som förra året, fast med ny instruktör. Jag kände ingen i sökgänget innan och sånt gör mig alltid lite nervös… jag är ju fortfarande ”ny” inom sök och kan inte så mycket, jag känner min hund men just metodiken inom sök kan jag ju inte. Så jag var spänd och nervös inför lägret! Vilket visade sig vara helt i onödan. För sökgänget var precis sådär som ett gäng ska vara, öppet, ärligt och kunnigt! Så mycket tips jag fick och jag vågade visa alla mina svaga sidor och fick bra tips! Det var högt i tak och jag vågade ställa alla korkade frågor och fick både beröm och kritik, men nu är på rätt väg och det känns bra. Nu får ju söket vila lite och fokus ligger på spår och patrullering.

IMG_0340

Vi har ju haft återkommande problem med upptagen som lite random blir bakspår…. Så nu jäklar har jag bestämt att mängdträning är det som gäller! För när jag ansträngde mig förra gången så blev det avsevärt bättre, han VET när han går bakåt det är jag övertygad om, så nu har jag bestämt att faktiskt säga åt han när han går bakåt och samtidigt peppa alla framspår. Rätt eller fel? Det återstår att se!


Jag är laddad matte!

Idag blev det 4 upptag plus drygt 1000 meter spår, tre finfina framspår och så ett bakåt….

Första analyserade han såååååå fint, gick en halv koppellängd framåt, vända och gick en halv koppellängd bakåt innan han sen vände igen, tjo! Flaggor och trumpeter!

Andra gjorde han likadant men fortsatte bakåt, varpå jag bara sa ”hörrö, nu gör du FEL” och grälade lite på han innan jag sen gick tillbaka så han fick analysera igen och valde rätt.

Tredje på samma sätt, framåt, bakåt och framåt igen! Flaggor och trumpeter!!!

Fjärde var starten på själva spåret och han gjorde en fin analys på en halv koppellängd innan han gick rätt!
Dagens apporter, två legobitar, ett linsburkslock, en träkub och en lite metallburk!

 Hittade slutet gjorde han också!

Jag är ju egentligen emot alla tekniska prylar i spåret, mycket bättre att komma ihåg var man går! Men så hittade jag en gammal app i telefonen och provade, men blev inte så imponerad, för när man zoomar i bilden så går det blå och röda strecket inte ihop ens där apporterna ligger och där vet jag ju att vi varit på exakt samma centimeter…..

Nåväl, lite kul att det väl att se ungefär hur vi gått!

Spåret i sig gick jättefint! Det låg i lite stökig terräng men massa block och hål, så det var trixigt och normalt hade jag valt att lägga spåret på ett annat ställe, men så funkar det ju inte!? Vi lär ju träna på det vi är dålig på!

Jag hade kameran med mig ut, har fått lite fotoinspiration! Så hör och häpna, bara manuella inställningar 🙂 Hur svårt nu det är på stillasittande hundar….. men ändå! Ja, ni ser väl vilka som är mobilbilder och vilka som är Canon-bilder!

IMG_0338 IMG_0333
Jodå, nog kallas han snyggSpajk stundtals!?

IMG_0332
Hur söt är hon inte??? 9 år gammal och valpig som få!

IMG_0330
IMG_0327 IMG_0325 IMG_0319 IMG_0315 IMG_0312

Ja, förhoppningsvis blir det lite tätare uppdateringar nu, lite bilder och lite nördiga hundträningsinlägg!

På återseende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *