En dag på Åsen

Semestertider innebär ju en del tid på Åsen! Så härligt och mysigt på alla sätt och vis, fast igår var det kallt kallt kallt, så vi körde både brasa och gasolvärmare. Vi jobbade en del ute, men det var skönt att komma in till ett tempererat hus när det vankades mat,

 

Planen för sommaren är lite småpyssel, måla innertaken och dörrarna. Fixa det sista med vattnet och börja förbereda för förrådet plus lite städning av tomten.

Hundarna njuter av att kunna strosa fritt, även om fina fröken strosar lite väl långt och ibland får finna sig i att vara instängd eller sitta i lina…. Nu lider hon ju inte nämnvärt av att vara inne, hon finner sig väl tillrätta i sängen 🙂

  
Såklart lär vi hugga lite ved! Jag gillar att hugga ved! Så skönt att bara få uppbringa all kraft och svinga yxan så vedträna far all världens väg! Eller när man hittar ett riktigt tjurigt vedträ som kräver extra muskelkraft och envishet, men så fasen heller att jag ger mig!!

Utsikten från vedbacken är rätt okej!


Fina fröken rottweiler hjälper såklart till efter bästa förmåga! Spajk däremot håller sig lite på avstånd då han råkat få ett vedträ i huvudet…..


Nicklas inviger nya motorsågen!


  
Jag har fått en ny timmersax 🙂

    

Hur liten kan hon bli???

Åsen är ju ett ställe att verkligen ladda batterierna på, tyst och stilla, antingen jobba så svetten lackar eller bara sitta vid brasan med en god bok!

På återseende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *