Spårdax i Furudaaaaaal

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag var det äntligen dax för ett kärt återseende! Jag styrde kosan mot Furudal där Lena och Jessica väntade med rottisligan, Drama, Krut och Elvis. Lena och jag har känt varandra en herrans massa år, vi ses inte jätteofta, men rackarns så kul vi har när vi ses 🙂 Jessica träffade jag första gången förra sommaren, men som likt alla Lenas vänner så känns det snabbt som om det är mina vänner också!

Spår, uppletande och lydnad stod på programmet, men i ärlighetens namn så var det mer prat och fika än träning, men vad gör väl det??

Jag hade lagt 3 upptag åt Spajk plus ett spår på knappt 700 meter med 5 apporter. Upptagen var 2/3 rätt 🙂 Två fina analyser och ett katastrofdåligt… Själva spåret gick sådär, ömsom vin ömsom vatten…..  Han hade en rejäl tapp vid en spetsvinkel, men imponerade å andra sidan rejält då vi spårade längs vattnet, inte en blick på annat än spåret! Jag trodde nog han skulle ta några steg ut i vattnet eller i alla fall smaka lite på vattnet, men icke! Fullt fokuserad på uppgiften!

IMG_3909.JPGIMG_3913.JPG

Dagens apporterIMG_3915.JPG  Alltså, appen…. Så himla värdelös!!!!! Jag gick INTE i vattnet, och jag passerade alla FEM apporterna (markeras med flaggor, gröna är alltså dom jag enligt appen har passerat) för jag hade alla fem med mig i fickan när jag kom till bilen…. Någon som använt den och är nöjd??? Dock syns hans strul vid spetsvinkeln tydligt!

IMG_3916.JPG
Blev serverad lunch i Lenas urgulliga lilla hus, jag råkade ju yppa att jag inte åt chili con carne, så vips så trollar Lena fram en supergod kyckliggryta!! Imponerande!

Här kommer ett gäng bilder, tack tjejer att ni fotade!

IMG_0355 IMG_0359

Vi har haft lite trams med avlämnandet, så numer skall alla föremål avlämnas sittande vid sidan! Idag var det bara metallföremål i rutan, ingen chans att välja bort metallen, men inga tendenser att ens försöka välja bort! Att vi sen fick en bonus i form av en hörnsnitsel som trillat ner är väl bara att betrakta som bonus!

IMG_0361 IMG_0362 IMG_0364 IMG_0376 IMG_0386 IMG_0394

Det är ju något alldeles särskilt med rottispojkar….. Fina Krut har en plats i mitt hjärta! Bilderna säger väl allt???

IMG_0448 IMG_0442 IMG_0441

Fick fina Elvis på bild också!

 IMG_0453 IMG_0451

Lite lydnadsbilder!

IMG_0469
I
ngen kan ju klaga på att jag tar korta steg i alla fall….. Även om jag kanske borde göra det för att hjälpa lilla Spajken för….

IMG_0471
…..ibland blir det bara fel… Som när Spajk inte är med på att vi ska svänga…

IMG_0506
H
ej å hå! Lite språng lär vi ju träna också!

IMG_0508

IMG_0533
Å så ”varsågod” till externbelöningen!

Har aldrig kört med det på Spajk, det är nog inte min grej riktigt, jag vill ha hunden kvar hos mig när belöningen kommer, men vi provade idag och nog tyckte han det var kul att få köra race till bollarna, men nja, jag är väl inte lika imponerad!

 Det var allt för nu, tack och hej leverpastej!

En reaktion på “Spårdax i Furudaaaaaal

  1. Jessica Rönnberg

    En härlig dag. De gånger jag använt appen så har den
    fungerat bra.
    Spajk och du är ju duktiga och jag liksom du belönar gärna nära mig. Men jag har märkt på Elvis att han tycker det är roligare om vi kör lite olika variation på belöningarna. Ibland lek och bus med matte eller få springa och hämta. ?❤️?? Kram och tack för en mysig dag. Jessica

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *