Lite träning!

Ja, nu har det äntligen blivit lite ordning på träningen igen!  

Ska det bli några resultat så är det ju bäst att träna….. Jag har ju oftast tränat själv, men vissa saker går inte att träna själv i lydnaden så då gäller det att hitta likasinnade! Folk som har samma mål och har sinne för detaljer och som funkar att träna tillsammans med. Att träna tillsammans och att våga be om hjälp är inte lätt, det kräver att man vågar blotta sig och visa det man är allra sämst på. Det kanske inte är svårt för alla, men för mig har det varit svårt! Men med goda kamrater så blir prestigetröskeln låg och det känns helt okej att visa våra absolut sämsta sidor. 

Jag har ju insett att i eliten är det inte okej med en lite sned sittning, i söket säger vi på skoj ”lite snett är också rakt” men i eliten funkar inte det, tyvärr! Där måste det vara rakt och exakt och att då träna med folk som säger ”jodå, han sitter rakt” fast han egentligen sitter lite snett, då är det liksom kört! 

 Via Camillas jobb har hon ibland tillgång till en lokal inne i Rättvik, den är inte stor, men lagom för att träna precision och ”småsaker” Det är lyxigt att kunna träna i ”inne-kläder” och raggisar 🙂    

Det funkar att vara två, om man har hundar som håller sams! För det blir ibland lite trångt! 

 
 Spajk blev lite bekymrad när Camilla snodde hans boll, hans pipis och mattes sko!?!?   
Men det var ju bara för att få lite  störning till vittringen! 

 
Vi, dvs jag och Spajk har alltid haft ett uselt fritt följ… Såklart en följd av att vi tränat fel, men nu rackarns har vi tagit tag i det och med Camillas granskande ögon har vi nu tagit många kliv framåt när det gäller position och svängar. Det gav resultat, för på senaste tävlingen hade vi inga sneda sittningar! Så skönt när träningen ger resultat! Vi har några fler bitar att ta tag i, men sakta och säkert tar vi små kliv framåt. 

  
Idag trotsade vi kylan och åkte till Mora för träning i ridhuset tillsammans med Nice, Camilla och Maria. Nyttigt med nya ögon som ser och nya röster som kommenderar! Nu gjorde vi på många sätt en usel träning, men framkallade iaf lite goda skratt när jag av ren ilska hoppade jämfota när Spajk var både blind och döv! Jag pekade vänster och han sprang höger, jag ropade loss men Spajk snodde fel apport….. Blev lite intensiv träning av kon-skick och höger/vänster efter det och vips så både såg han och hörde han utan problem 🙂 

Nice har en vansinnigt härlig rottistik från KullaGullas, det är hundar som Luva som gör att jag tror på rasen rottweiler! Hon är lyhörd och har en härlig kamp och inte minst så vill hon samarbeta! Nice och jag har ju varsin rottis från Askelons sedan tidigare och det är ju en milsvid skillnad på att se Luva jämfört med ex Dizni! 

Jag hoppas vi får till flera träningar, det är kul att träna med olika hundar, Maria och Cliff tillhör också vårt ”elitsatsande” gäng, Cliff är en häftig schäferkille som jag gillar massor! Rejäl och lite burdus men så himla häftig 🙂 Fast jag skulle aldrig kunn träna en hund som Cliff, jag är alldeles för impulsiv och fladdrig. Maria är lugn och metodisk när hon tränar och utstrålar verkligen lugn och trygghet! Men jag lär mig nått varje gång jag ser Maria hantera yrvädret Cliff! 
För övrigt så har jag lovat mig själv på att bli bättre på att uppdatera bloggen, så det märks att vi gör något! 

Tack för nu! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *