Lite träningspepp!

Ja, alltså detta med att filma….. det är ju så himla nyttigt! Men ack så jobbigt att titta på, men utan att ta tag i det vi inte kan så blir det ju inte bättre!

Vår bekymmer är fria följet…. Jag avundas alla som har ett snyggt fritt följ! Vi har kommit en bit på väg men det finns många delar att förbättra, vårt saktagående och våra halter inte minst. Spajk är ju så tacksam att träna, han vill vara till lags och gör sitt bästa!

Sen har vi hans placering i rutan, han hittar alltid rutan och han vill gärna springa dit, men sen när han väl är där så blir det svårt för honom att hitta rätt placering. Varför har det blivit så? Jo, för att jag har tränat fel! Eller helt enkelt belönat fel saker vilket gör att han idag tror att han gör rätt, så det är bara att lära om och lära rätt! Så nu är det nolltolerans på att stå på fel plats! Han är ju även där så tacksam att träna, han ”går inte ner” sig utan provar glatt igen.

Vi lekte lite med våra konskick också, här stannar han på fel sida konen mot vad han brukar göra, min teori är att han blir lite ambivalent till leksaken som ligger bakom konen. Jag ser ibland det beteendet hos honom och gissar att det är hans vallanlag?

Sen var jag tvungen att testa att filma när jag går, det är helt ljuvligt att kunna träna inne, i mjukisbyxor och raggsockor! Han fladdrar lite i position och sätter sig lite segt och snett, men håll tillgodo!

Trots drygt en timmes träning var inte Spajk ett dugg sugen på att åka hem, så när han kom med bollen i munnen och ville leka så går det ju inte att säga nej, så det blev lite bollek innan vi åkte hem, såklart 🙂

Vi är verkligen inne i ett träningsflow nu, det känns som jag skulle kunna träna hur mycket som helst, synd bara att det är så rackarns kallt ute! Så vi måste hålla oss inne, annars fryser vi ihjäl! Det är inte det att jag inte klarar kylan, men jag tycker det är svårt med precisionen ute med bylsiga kläder, handskar och mössor.

Jag kan inte lova att jag kommer uppdatera bloggen oftare, men det är ju så kul att gå tillbaka och titta, för mig är det också ett sätt att bearbeta vår träning, fundera, titta på filmen och fundera en vända till.

Allt för nu, klart slut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *