Resumé

Resumé 2016

Planerna för 2016 såg i princip ut såhär:
SeLCH
DM för tjänstehund
FMM för tjänstehund

Jag har uppfyllt två tredjedelar av målen, vi deltog på DM och FMM. Vi vann DM och kvalade till FMM där vi kom på nedre halvan av resultatlistan.

Det vi inte klarade var det jag var som mest inriktad på, att bli SeLCH
Vi gjorde 21 elitstarter (varav vi bröt 3 gånger) med i snitt strax över 200 poäng, dock snöpligt nära de 256 åtråvärda poängen, 249 poäng är det mesta vi kom upp i. Vi lyckades ju alltid att nolla något moment!? Eller typ få en femma på nått moment som vi hade behövt en sjua/åtta på.

1 elitspår (DM) med godkänt resultat och en 5:e plats. DM i lydnad 4:e plats.

Vi avslutade året med utställning, Spajk fick exc och ck båda dagarna ena dagen BIR och andra dagen 2:a bästa hane.

IMG_0675

Resumé 2015

Planerna för 2015 såg i korthet ut såhär:
Cert i spår, sök och bevakning.
RLN A
FMM

Hur gick det då? I ärlighetens namn gick det väl inte sådär riktigt som jag planerat! Vi är godkända i elitsök och elitspår. Vi behöver putsa på ”det lilla extra” för att få till något cert i dessa grenar! Vi kan inte missa pinnar i spårskogen eller skälla dåligt på figgarna i söket. I bevakning gjorde vi sammanlagt 3 starter och tog två cert, det känns ju lite skönt! Den tredje starten blev resultatet certpoäng, så där har vi klarat oss bra!

När det gäller kval till FMM så var distriktets tjänstehundssektor så motsträviga till att arrangera, så jag fick själv ringa till Gävleborg och prata med dom för att få komma och kvala hos dom! Tack! Vi var ju de enda deltagarna från Dalarna, men det krävs ju lite poäng för att få starta FMM, inte bara att vinna DM. Men vi lyckades kvala in även till årets FMM som gick av stapeln i Vårgårda i september. Det började bra och vi låg tvåa inför sista dagen, men där rasade vi rejält och landade på 21:a plats om jag minns rätt.

Vi gjorde en ynka start i rallylydnadens avancerade klass och skrapade ihop 49 poäng, långt ifrån godkänt! Vi startade i januari och efter det har vi inte ens tränat rally?! Jag har prioriterat annat vilket känns som det kommer fortsätta så även 2016.

I december överraskade jag mig själv och andra genom att anmäla till en elitlydnad! Trots lite dåligt med träning gick vi in på planen och hade så himla roligt, jag och lilla bruna hunden! Vi fick ihop 209 poäng, men om man fått poäng utifrån känsla så hade vi haft miljoners med poäng.

Resumé 2014

Planerna för Spajk under 2014 var, i korthet:
Cert i bevakning och spår
Via DM kvala till FMM
Uppflyttad ur lägre sök och starta högre
1:a pris i elitlydnad

Hur gick det då? Jo, en del gick bättre än förväntat och vissa saker gick käpprätt åt skogen!
Året började med att vi tog ännu en titel i rallylydnad, RLN F, nu får vi alltså starta i avancerad klass, en utmaning som inte hanns med under 2014. I April var det bruksdax! Debut i lägresök i Ludvika, en trevlig tävling som slutade med vinst och uppflyttning, jihuu!

Carolin-amp-Spajk-4-

17/5 är inte bara Norges nationaldag, det var en historisk dag i mitt hundliv, det är nämligen dagen då jag och Spajk fick vårt första CERT! Det kom i bevakning på en av mina favoritklubbar, Ljusdal.

DSC_1735

Vi hann med ännu en start i bevakning i Sandviken, men den gav ”bara” ett godkänt i betyg. Sen väntade en DM-helg med både lydnad och spår. En dålig lydnad och ett brutet spår, DM i bruks går över två dagar och inför lydnaden på dag 2 så hade stackars Spajk fått vattensvans, så då fick vi ju lov att bryta! Usch så tråkigt det kändes när vi för en gångs skull kommit runt på spåret!

Något lite oväntat med året var att vi fick äran att delta i rikshemvärnschefens utbildningskontroll, Skallet, på Villingsberg. Att gå som hundförare där var verkligen jättekul! Militära kunskaper i kombination med hund, kan det bli bättre??

När det gäller våra lydnadsstarter så har det inte varit särskilt prioriterat, men ett tredjepris har vi lyckats skrapa ihop iaf. Vi lyckas alltid att nolla något moment och då är man ju liksom chanslös!

I juni var det dax för bevaknings-DM vilket slutade med att vi placerade oss på silverplats och därmed hade vi kvalificerat oss till FMM som alltså är SM för bevakningshundar.

10453025_10152177408606623_2602183913519821036_o

I juli  var vi på ett intensivt och väldigt lärorikt sökläger, så kul och inspirerande!

10556231_324244574400309_1711455254379569596_n

I augusti åkte hela familjen till Säffle för att där tävla bevakning, men Spajk gick upp på platsliggningen och därmed var certet och championatet ett minne blott!? Första gången han gjort det? Märkligt, men ”en gång är ingen gång” så vi tränar på som förut.  Ännu en intensiv tävlingshelg i augusti var elitspår på lördag och högresök på söndagen, båda dagarna blev godkänt resultat och med det hade jag ju uppnått årets mål för 2014 i sök. I spår hade jag ju satt som mål att ta ett cert, men tji fick jag på det!

Årets FMM gick av stapeln i Boden i augusti, Spajk och jag styrde kosan norrut, och kom hem som Sveriges femte bästa patrullhund, helt otroligt galet roligt! Tre underbara dagar i Boden i glada nyfunna vänners sällskap, målet med FMM var att få godkänt resultat och inte komma sist 🙂 Så man kan ju säga att vi klarade det målet galant!

IMG_0974.JPG-for-web-large

14 september är också en dag att minnas, då tävlade vi högre sök och trots att vi bara blev godkända så fick vi 10-10 på söket!

September var en bra månad, för 28:e september hände det jag länge drömt om, men trodde inte jag skulle få uppleva, då blev nämligen Spajk brukschampion! I Härnösand tog vi vårt andra cert och därmed blev han Se BCH! Fina bästaste Spajk!

FullSizeRender

I oktober gjorde vi vår fjärde start någonsin i söket, vår tredje i högresök, vilket resulterade i en andraplats och uppflyttning! Därmed var årets mål i sök uppfyllt.

Året avslutades, något oväntat med, med en start i agility?!? Tro det eller ej, men det är sant! Nu resulterade det i fyra diskvalificerande resultat, MEN vi har startat! Det var jätteroligt och vi kommer definitivt göra det igen!

En enda utställning hann vi med också, två dagar och ck båda dagarna, 2:a bästa hane ena dagen och BIM dag två.

När det gäller Dizni då? Jo, inga större planer fanns ju, förutom att hålla sig frisk vilket ju gick sådär bra, i oktober hittade vi ju en tumör på hennes mjälte, vilken opererades bort med gott resultat. Tumören var dessutom godartad och lyckan var total, vi hoppas nu på många fler år tillsammans med fina fröken Dizni

När det gäller Spajk så har ju året varit innehållsrikt och varierande på ett fantastiskt underbart sätt! Underbara lilla bruna elände som gett mig så mycket glädje!

Fina fröken Dizni som förgyller våra liv mest hela tiden, förhoppningsvis får vi flera år tillsammans.

Lägesuppdatering augusti 2014
Nu har lite drygt halva 2014 gått och det har varit lite si och så med resultaten….

Ett av årets mål har vi dock uppfyllt och det är att kvala till FMM som är SM för patrullhundar och det var i tuff konkurrens jag och Spajk lade beslag på silverplatsen och därmed också en biljett till FMM! Jag har inga planer på någon framskjuten placering, bara att vara där är häftigt!

Vi har ju tagit ett litet sidospår i tävlingkarriären och det är i sökskogen! Vi har startat lägre klass och blev uppflyttade till högre klass, jättekul! Så nu till hösten blir det ett försök i högre klass också, inga förhoppningar om framgångar men det är så kul att tävla!

En plump i protokollet är ju vårt spårtävlande, det har gått troll i våra spårtävlingar! Inte ett enda godkänt resultat har vi! Känns trist med tanke på vilken bra spårhund han är…. Men vi har några tävlingar kvar under året så förhoppningen är att vi ska klara ett godkänt i alla fall!

En positiv överraskning är dock att vi tagit vårt första cert! I bevakning som är en fantastiskt rolig gren att tävla i, kan å det varmaste rekommendera det för alla som vill testa.

Lydnadslydnaden då, jo, där har vi lyckats skrapa ihop ett 3:e pris, alltid är det något moment vi nollat, så vi fortsätter att jobba på det till vintern.

20120301 (13).JPG-for-web-large