Finlandskullen

cintaspajk_zpsqdx8x4ajFödda 3/3 2015

Det är smickrande att få frågan om man som hanhundsägare vill låta sin hane para en tik. Jag fick frågan från Mira om jag kunde tänka mig att låna ut Spajk till hennes tik Cinta. Jag vände mig direkt till Maria som har fött upp Spajk och frågade vad hon tyckte, hon gjorde ”tummen upp” och jag meddelade Mira att det var okej. Det visade sig att Cinta var i höglöp runt nyår, så 2015 började med att Cinta och matte Mira reste hit från Finland för att låta Spajk och Cinta para sig! Jag funderade mer än en gång på om det var en tillräckligt bra tik, vi hade ju haft mailkontakt och hon hade berättat om Cinta. Men inga mail i världen kan ersätta första intrycket! Men när Cinta hoppade ur bilen här hemma var det inga frågetecken kvar, en stabil tik som hälsade på oss innan hon gick en liten upptäcksfärd! Lagom stor och ”lagom” på alla sätt och vis.

Kullen födde sedan i Finland, med kennelnamnet Maiskis.
(Klicka här för att se deras kennel-sida)

Mamma till kullen är, Maiskis Marunda ”CInta” FI13961/11
beauty
(Klicka här för mer info)

Är ni nyfikna på hela stamtavlan, klicka här!

Cinta är en arbetsmyra och en riktig allroundhund. Finland har lite andra klasser än vi har i Sverige, men Cinta är uppflyttad till högsta klassen i sök och behöver tre förstapris så är hon Finnish Working Champion. Dom tävlar agilityklass 3 och tävlar i vår motsvarighet till elitklass i lydnad.  De har godkänt BH-prov och godkänt internationellt räddningshundprov-B.

Hon har skördat lite framgång i utställningsringen också:
FI UCH
Helsinki Junior Winner 2011 (He JW-11)
Finnish Junior Winner 2011 (JV-11)
World Dog Show 2014 2:a bästa tik med R-CACIB

IMG_9637Spajk och Cinta

I kullen, som föddes 3/3 2015, är det 6 individer, alla chokladbruna. De har, trots sin ringa ålder, hunnit få en del meriter. Bland annat en Helsinki Winner-15! Jag vet att både Pokka och Tove tränas flitigt i bl.a. agility.

valpar

 Klicka på resp. namn för mer info!
Alla valpbilder är lånade från Maiskis kennel