Kategoriarkiv: Valpar

Valpar!

En helt vanlig måndagkväll, jag och min kompis Jimmy satt hemma här i köket och åt pasta Carbonara och drack ett glas rött, mitt under middagen ringer telefonen, ett för mig okänt nummer… Jag svarar lite avvaktande men möts av en pigg och energisk röst som presenterar sig på en ganska dålig uppkoppling att hon heter Lisa och är nyfiken på Spajk!

Jag blev ju vansinnigt nyfiken, men satt ju och åt middag med en kompis…. så jag försökte förklara att det lät väldigt spännande men att jag satt lite olämpligt och bad att få ringa upp senare. När jag lagt på var jag alldeles prillig och stackars Jimmy fick massa hundsnack resten av middagen!  Ni som undrar vem Jimmy är så är han präst och vår nya bataljonspastor, vi var på samma fortbildning och då passade vi på att käka lite och pratade massa MÖP-snack 🙂

Nåväl, jag ringde Lisa senare på kvällen och berättade om Spajk och lyssnade på vad hon hade att berätta om sin tik Chilla. Onekligen lät det spännande!! Chilla verkade vara en trevlig tik med bra motor och en kelpie som jag vill ha den. Jag ringde direkt Maria, Spajks uppfödare, och frågade vad hon tyckte, hon kollade noga och gav sedan ”klartecken”

Så sagt och gjort, Lisa och jag gjorde upp att höras när det närmade sig löp. Döm om min förvåning när jag bara några dagar senare fick ett lätt panikartat sms från Lisa som berättar att Chilla har börjat löpa! Men det löste sig till det bästa och i söndags kväll kom Lisa hit med Chilla.

Jag ville att Lisa skulle träffa Spajk på riktigt och jag ville såklart träffa Chilla, inga resultat i världen kan ersätta känslan vid första mötet. Chilla hoppade glatt ut ur bilen och hälsade på ett bra sätt, inte hysteriskt utan balanserat och trevligt! Ett mycket gott första intryck! Detta tillsammans med det Lisa berättat och det jag själv avläst av div protokoll från MH och MT gjorde att både Lisa och jag vara överens om att dessa små valpar skulle tillföra rasen en del bra saker!

IMG_1436
C
hilla!

Sagt och gjort, Spajk gör sitt och Chilla beter sig världsvant som få! Så nu är det bara att hålla tummarna att det blir ett gäng små valpar!

IMG_1468
Lite bus!

IMG_1463

IMG_1454
Chilla och Spajk

Jag tror det blir valpar med fart i och med en jakt och kamplust som räcker långt!!

Chilla och Spajk med reg.nr.
Förhoppningsvis blir det ju valpar i mitten på mars!

Nu frågar ju alla om jag kommer behålla en valp, svaret är nej….. det passar inte just nu och förhoppningsvis håller Spajk många år till! Men jag är sugen för jag tror det blir rejäla hundar med mycket kamp och förhoppningsvis lite humör!

Fast dyker det upp en tanfärgad hane…..ja DÅ blir det svårt att säga nej 😉
(Nej Nicklas, nej mamma och pappa, det blir ingen mer hund just nu, jag lovar!! )

Jag lovar att hålla er uppdaterade!

På återseende!

Valpar! 

3/3 kl. 13:02 fick jag meddelande från Mira där hon skrev
”I think we will have puppies today/tomorrow. Cintas temperature went down yesterday evening: 36.6. She´s so great, calm and ”cool” ”

kl. 20:12 kom nästa meddelande:
”1.male, 2.female, 3. female…and more coming!”

kl. 20:35:
4. male

kl. 22:11:
5. female

Kl. 00:36
6. male
Now i think we have them all. This is amazing <3

Här är valparna 2 dygn!

I fredags hade alla ökat fint i vikt och jag fick några fler bilder!

Alla är chokladbruna och några har vita fläckar på bröstet.

10854472_10205539612546377_7914623254786141796_o

Nu håller vi tummarna att allt går bra framöver och att de växer och frodas!

Det ska bli så kul att följa dom! Tyvärr har jag ju lite svårt för finska…. men förhoppningsvis säljs dom till hussar och mattar som pratar och förstår svenska!

På återseende!