månadsarkiv: juni 2012

Tycker att B är en fin bokstav :-)

Idag kom det efterlängtade resultatet av Spajks omröntgen!
Han är ju tidigare röntgad med C, men veterinären som röntgade sa att hon var säkert på att det inte var nå fel denna gång, och hon hade rätt 🙂
Nu har han officiellt B- höfter och därmed friröntgad!!! Så himla skönt!!
Skönt för oss och inte minst för Maria som nu har en helfri kull!
Liiiiiiiite coolt tycker jag det är att blogga från mobilen även om det inte blir några jättelånga inlägg!

Åsen!

Igår var vi till Åsen, detta underbara ställe! Tyst, lugnt och ”bara vara” Hundarna njuter i fulla drag, Dizni ligger i solen och solar, Spajk han far runt som ett torrt skinn och hittar på bus!

Vi har ju projekt altanbygge på gång där ute, ett projekt som är rätt omfattande, iaf för oss som inte kan ett dugg om bygg?! Eller kan och kan…det är jäkligt lätt att sitta här hemma och fundera ut smarta lösningar, men när man väl står där i verkligheten så är det inte lika lätt….Men vi kämpar på och lite av ett ledord är väl ”hellre för mycket än för lite” iaf när det gäller säkerhet, hellre en regel för mycket och en skruv extra än att chansa på att ”det håller nog”

Igår var vi där och trappen börjar se ut som en trapp, Nicklas funderar och sågar, jag går runt och plockar lite, kommer med glada tillrop och smarta idéer 😉

Jag har bilder på bygget i min telefon, men den uppdaterar programvara nu, så dom kanske kommer sen!

 Gissa vem/vad som hjälp till att förnya min handske???

Precis på vägen in till stugan växer det lupiner i mängder!! Jag gillar lupiner 🙂 Så jag tog kameran o Spajk med mig för en liten fotosession! Han var måttligt road av att behöva kliva in bland blommorna och dessutom vara stilla?!

Sen tog vi lite springbilder, jag inser att jag borde gå en kurs….för att liksom få skarpa springbilder på Spajk är inte lätt och jag är för dålig på att fixa med inställningarna, kanske det kan vara ett projekt för sommaren??? Jag tror att jag ska köra på kort slutartid, men då måste ju liksom bländaren vara inställd så det blir ljus i bilden också?! Jag rattar och försöker, och rätt som det är lyckas jag rätt bra, men då kommer jag ju omöjligt ihåg hur jag hade den inställd…..

Iaf så är denna inte alls skarp, men rätt rolig 🙂

Jag låg ner på mage och ropade på honom, med livet som insats visserligen,
men vad gör man inte för konsten?!????
Ja, som sagt, men livet som insats…… Rätt söt va??
Kan säga att han tog ett rejält skutt över mig där jag låg på mage…..
Här har jag försökt att flytta skärpedjupet, så det ligger en bit in i bilden,
här har jag faktiskt skruvat själv 🙂
Inte illa!

Här är en bild som är heeeeelt värdelös, men skit i det, det intressanta är den tass som han har i marken, kolla vilken belastning det är på den??? Här har han alltså sprungit kanske 20 meter i full fart och börjar bromsa för att ta en pinne jag lagt bredvid mig….men fatta vilken belastning det är på leder?? Undra just hur många gånger per dag det blir så?

Iom Dizni´s skada (ska berätta det sen) så har jag verkligen fått mig en funderare på detta med fysträning för hundarna, jag tror ändå att jag gör lite rätt, försöker värma upp innan träningspass, vi masserar hemma och när det varit fys så stretchar jag alltid, men jag skulle kunna göra så mycket mycket mer!!! För nu när Dizni varit lite konvalicent och jag tycker det har varit lite drygt, så fatta hur det skulle vara med Spajk?? Tänk koppelpromenader i flera veckor….vilken mardröm! Så jag borde verkligen bättra mig!

När jag tittade på bilderna så var majoriteterna av bilderna flygbilder på Spajk 🙂
Säger en del om hans inställning till livet!

Finfina underbara Dizni!!

Roligt med skärpa på nosen 🙂
 Ja, han ser ju inte riktigt lika avslappnad ut som fröken…men ack så söt!
 Skärpa på nosen är kul 🙂
Har ni sett vad grå han är om nosen????
Nicklas säger att det är mitt fel 😛

Hej o Hå!

Ja, vi lever 🙂

Tänker inte ursäkta mig på något sätt, livet tar tid! Att jobba är STOR skillnad från att plugga, den som säger något annat ljuger!

Nu har jag ett helt underbart jobb med underbara kollegor, så det gör mig inget att tillbringa mycket tid där! Men inför sommarlovet rasade veckorna iväg och det hände massor på jobbet och jag ville verkligen vara närvarande där och ”köra ända in i kaklet” och jag gick i mål med flaggan i topp!

Underbara älskade ungar <3 Underbara kollegor <3

Till hösten blir det fritids, kommer sakna skolan då jag gillar skolans pedagogik och jag tror att jag passar bättre i skolan, men jag ska ge 100 % på fritids i höst och efter läsåret sätta mig och göra en rejäl utvärdering av hur åren varit, det finns fördelar med skolan, ungefär lika många som det finns fördelar med fritids! Men jag tycker det är positivt att jag kan göra två läsår efter varandra, ett på varje ställe, då har jag liksom ”skol-året” i färskt minne samtidigt som jag får vara på fritids och se hur det funkar där.

Som avslutningspresent av klassen fick jag ett ”hundförarbälte” alltså en typ, midjeväska att ha i skogen och spåret! Det var en stor ficka på bältet och så var det kompletterat med med en liten väska för vattenflaska och en för gps. Helt underbart genomtänkt av föräldrarna!!!

Nåväl, nu har jag iaf sommarlov och såhär efter några veckor har jag lyckats landa….fast jag gör fortfarande saker i ett rasande tempo säger Nicklas….Jag hade en dag då jag hann göra allt sommarlovskt som man ska, bada, somna i solen, äta glass och grilla! Sen tycket jag liksom att jag var klar med sommarlovet!

Jag har lite planer för vad jag ska göra, åka och hälsa på i småland såklart, jag o Spajk ska åka tåg 🙂 Sen har jag en del tävlingar/utställningar inbokade med Spajk, Dizni ska få en rejäl omgång fys! Åsen har fått sin beskärda del av tid och kommer att få mer!

Sen har jag lovat mig själv att vara impulsiv och ta dagen som den kommer, att nappa på erbjudanden om fika/glass/hundträning osv. Så är det nån som är sällskapssugen så hör av Er 🙂

Det har ju hänt en del sen sist…… en tävling som jag helst vill glömma 🙁 Så jag skriver inte om den alls, för det var bara katastrof och blääääääääääääääääääääääää! Tar nya tag och laddar om!

Sen har vi varit på utställningar, och det kan väl sammanfattas som att Spajk är smartare än snyggare, för smart för sin ålder! För hade han inte varit så smart att han blev uppflyttad till högre bev. vid knappt två års ålder hade vi inte fått ställa i bruksklass innan han vuxit färdigt och då  hade jag sluppit ödsla pengar på utställningar…typ…Kontentan är alltså: Han är för tunn att plocka några cert med ännu! Men som en av domarna sade: Ge han några år så blir han jättefin! Jotack, alla som känner mig vet ju att långsiktighet inte är min starka sida….jag vill ju ha en SeUCH just precis NU och inte om några år!?!? Jag har ju ändå anmält till två utställningar till så får vi se!

Här är vi iaf i Borlänge!
Tack Malin för bilderna!
Kritiken finns att läsa på http://arrdiz.se/sida1.html 
Ja, jag har såklart en hel massa mer att berätta om, men det får jag ta en annan gång, men jag lovar att det blir snart 🙂
Så jag hoppas på snart återseende!