månadsarkiv: juni 2015

lite tävlande!

Ja, då har vi varit ute och tävlat igen, förutom på DM för patrullhundar är det inget att skryta över, inget verkar gå vår väg just nu…. Vi gör slarviga misstag som kostar!

Enda riktigt BRA tävlingen vi gjorde var ju när det gällde kval till FMM (Försvarsmaktsmästerskapen) och det var väl ändå för väl! Det var inga fler i Dalarna som ville tävla DM, så då valde tjänstehundssektorn att ställa in DM, varpå jag blev heligt förbannad!! Att kvala via DM är enda sättet att ta sig till FMM! Så om jag inte hittade något DM skulle det inte heller bli något FMM! Jag blev väldigt väldigt besviken på sektorn som ställde in, men när jag dryftade min besvikelse på klubben erbjöd sig mina underbara klubbkamrater att hjälpa mig att ordna ett DM bara för mig! Hur underbart är inte det? Tack gulliga ni!

Nu löste det sig så att jag fick åka till Ljusdal och delta på Gävleborgs DM vilket jag är så oerhört tacksam för! Tack Maja, Christer, Per och alla figuranter!!! På ett DM måste man få ihop 50% för att kvala till FMM, så det räckte inte att jag var ensam startande från Dalarna. Jag var tvungen att skrapa ihop en ansenlig mängd poäng.

Nu gick det vägen och vi är kvalade till FMM 2015! FMM går av stapeln på Tånga Hed i september, det ska bli så kul!

Våra söktävlingar har varit lite upp och ner, ibland går specialen bra, ibland går lydnaden bra men hittills har det inte inträffat på samma tävling vilket känns trist såklart! Vi har kört en spårtävling också, i hällregn, så då kan ju alla räkna ut att den lydnaden var inget att skryta med.

Vi är anmälda till ytterligare en söktävling innan vi sedan åker på sökläger i fyra dagar! Tror vi behöver lite input på vår träning för att få till det även på tävling.

Inte en så väldigt lång uppdatering, men vill ni läsa de mediokra siffrorna från våra tävlingar så ligger dom under ”meriter”

Tack o hej leverpastej!