Spajk

KORAD TJH(FM) SeUCh Se BCH Se PTRHCh RLD N RLD FIMG_0974.JPG-for-web-large
Ptrh I, II, III & Sph I, II, III & Sökh I, II, III
Meringas Isengrim
”Spajk”

Född 20100615
SE 47175/2010
(
klicka på reg.nr. för att komma till Spajk´s sida på SKK)

KORAD SEBCH NBCH NUCH Busligans Bocca
KORAD Evallens Red & Tan Och Onanza

Stamtavla Spajk
Armbågar: UA, HD:B

Dagarna med Spajk är innehållsrika, det är sällan lugnt när han är i närheten alltid hittar han på nått tok! En liten spillevink är vad han är, med glimten i ögat och en stor portion humor galopperar han genom livet!

Han har en tydlig on/off-knapp, men allt han gör gör han med intensitet, sover han sover han hårt, jobbar han jobbar han hårt! Han älskar ALLT som kan resultera i en stunds lek, om det så är att hämta grejer eller att ligga still.

Han har en spårnos av guds nåde, hittills har inget vi presenterat för honom varit för svårt och han har aldrig misslyckats i spåret! Helt fantastisk! På lydnadsplanen kämpar han för allt vad han är värd, försöker och försöker med en aldrig sinande energi!

Men varför byta till kelpie? Jo, vi ville ha en mindre ras som vill jobba jämt, malle o schäfer var uteslutet, retriver likaså, vad återstod då? Jo, Kelpie och Cattledog… Efter lite research föll valet på kelpie. Uppfödare då? Jo, mycket letande på nätet och många telefonsamtal blev det innan vi fastnade för Maria och Anders på Meringas kennel från Kungsör.

Att ”köpa hund” är ju ett stort beslut, för mig handlade det inte bara om en ny familjemedlem utan också om ett tävlingsredskap…Min tävlingshund 🙂 Å rackarns vad jag är nöjd!!! Jag tycker han är helt underbar, han ställer upp på allt och gör allt med en härlig inställning och en ständigt viftande svans… mitt lyckopiller!

Så ett stort TACK till Maria och Anders som låter mig förvalta lilla ”herr Blå”!

Läs rasstandarden för kelpie här