Dizni

20120301 (7).JPG-for-web-largeSeUCH TJH(FM) LP1 RLD N
Askelons Dizni

Född 060331
S34086/2006
(klicka på reg.nr. för att komma till SKK)

KORAD SUCH TJH Deminas Balder – KORAD Askelons Arla

Stamtavla Dizni

Godkänd Exteriörbeskrivning
Ögonlyst: UA Armbågar: UA, HD:UA

När vi, hösten 2005, bestämt oss för att skaffa ännu en rottweiler började det stora letandet….jag lade ner massor med timmar framför datorn letandes efter bra hundar som lämnat bra avkommor med bra ledstatistik och aktiva samarbetsvilliga hundar. Valet föll på Askelons kennel i Falun, en liten uppfödning med hög kvalité som i sina tidigare kullar lyckats mycket bra att kombinera utseende med arbetsvilja!

Dizni är en underbar hund, älskar människor och är oerhört miljösäker, hittills har vi inte hittat en enda människa hon inte gillar eller någon miljö som gör henne osäker. Hon utvecklar sitt föremålsintresse och bär ofta och gärna omkring på saker, både på kommando men också frivilligt, jag vet inte hur många gånger vi hittat saker på de mest oväntade ställen i huset som hon tycks sig behöva bära omkring på en stund…..

Hon kan också, förutom sina formella titlar, titulera sig skådespelare. Sommarn 2011 var hon skådespelare på Dalhalla i föreställningen Karl-anton och piraterna! Ett spännande inhopp som var lika roligt för henne som för oss, hon stortrivdes på scen med applåder och alla människor!

Läs rasstandarden för rottweiler här!